A Jobbik elnöksége nem foglalkozott érdemben Zagyva ügyével
2010. augusztus 10. 00:30

A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt "kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették" - mondta az MTI kérdésére Dúró Dóra, a párt szóvivője. A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". Az írás szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.

A szóvivő az MTI kérdésére, hogy a párt elnöksége pontosan mit is minősített "kocsmai színvonalúnak" a beszélgetésből, az újságírók, vagy a képviselő kijelentéseit, azt felelte, hogy ezt nem tudja megmondani, mert nem volt jelen az ülésen.

További kérdésre azt felelte, tudomása szerint nem került szóba, hogy a képviselő bármilyen büntetést kapjon, de ismételten hangsúlyozta, hogy nem volt jelen a megbeszélésen.

Dúró Dóra múlt szombaton közölte azt az MTI-vel, hogy a Jobbik országos elnöksége hétfőn foglalkozik Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő ügyével és a párt az ülést követően alakítja ki álláspontját.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó