A magyarság megmaradása Kárpátalján közös ügyünk
2014. október 27. 15:24

Ezt remélhetőleg Brenzovics László kijevi parlamenti képviselőként is segíteni tudja - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A magyarság megmaradása Kárpátalján közös ügyünk, és ezt remélhetőleg Brenzovics László kijevi parlamenti képviselőként is segíteni tudja - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az ukrán választásról tartott beszélgetésen, hétfőn a Magyarság Házában.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet rendezvényén az államtitkár kiemelte: befutó hely lehet az a 62. pozíció, amelyet Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke kapott az államfő, Petro Porosenko pártjának listáján. Brenzovics László képviselőként új színt vihet a kijevi törvényhozásba és megjelenítheti a kárpátaljai magyarság érdekeit - értékelt.

Brenzovics László az eseményen kijelentette: nem adják fel követelésüket a magyar többségű választási körzettel kapcsolatban, és az államnak jogállami módon kell cselekednie ebben a kérdésben. Porosenko pártjának ajánlatát pedig azért fogadták el, hogy ne maradjon képviselet nélkül a kárpátaljai magyarság Kijevben - közölte.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Karácsony Budapest díszpolgáraivá avatná elődeit
    Elmondta: Budapest új szabad önkormányzatiságának 30. évfordulója alkalmából azzal a kezdeményezéssel él majd, hogy Demszky Gábort és Tarlós Istvánt válasszák a főváros díszpolgáraivá.
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
MTI Hírfelhasználó