Jelentősen erősödött a forint
2015. február 5. 21:14

Jelentősen erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtökön.

Este hét órakor az eurót 306,67 forinton, a dollárt 267,44 forinton, a svájci frankot 290,14 forinton, a japán jent pedig 2,2790 forinton jegyezték.  A reggel hét órai árfolyamához képest az euró 2 forint 24 fillérrel, a dollár 4 forint 94 fillérrel, a svájci frank 4 forint 75 fillérrel lett olcsóbb.

Az euró árfolyama 305,91 és 309,33 forint között alakult csütörtökön. Legutóbb december 10-én jegyezték 306 forint alatt az eurót.

A dollár árfolyama 266,15 és 273,00 forint között mozgott. A svájci frankkal a 288,67 és 295,23 forint közötti tartományban kereskedtek. A japán jen legalacsonyabb árfolyama 2,2640 forint, a legmagasabb pedig 2,3000 forint volt.

Az euró 1,36 százalékkal 1,1470 dollárra erősödött este hét órára, 1,27 centtel drágult a reggeli 1,1343 dollárról. A svájci frankkal szemben tartja az euró a több mint egyszázalékos nyereséget: este 1,09 százalékos pluszban, 1,0594 frankon állt a jegyzés. Kora reggel az eurót 1,0480 svájci frankon, délután pedig 1,0590 svájci frankon jegyezték.

A legerősebb eurójegyzés 1,0643 svájci frank volt, a legmagasabb január 15. óta, amikor a svájci jegybank az árfolyam-tűrésküszöb eltörlésével lepte meg a piacokat. Meg nem erősített piaci értesülések szerint az euró erősödése mögött az áll, hogy svájci jegybank ismét euró vásárlásba kezdett a frank gyengítése érdekében.

Az ukrán hrivnya árfolyama 49 százalékkal esett csütörtökön, miután a jegybank bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván amúgy is megcsappant devizatartalékából árfolyamvédő beavatkozásokra költeni. Az árfolyam mozgási sávjának feloldására a reggel még 16 hrivnyát érő dollárt délután már 25 hrivnya árfolyamon jegyezték. Az euró jegyzése 18 hrivnyáról 28-ra emelkedett.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Ferenc pápa: nem tervezem a visszavonulásomat
  A következő hónapokban Kanadába, Moszkvába és Kijevbe is szeretne elutazni, azon pedig csak nevet, hogy állítólag daganatos megbetegedésben szenvedne – mondta egy hosszabb interjúban a katolikus egyházfő.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
MTI Hírfelhasználó