"Vlagyimir Putyin meg fog bukni"
2015. március 5. 21:02

Vlagyimir Putyin elveszítette az orosz elit támogatását, ezért meg fog bukni - vélekedett Borisz Karaglickij orosz politológus egy német lapnak nyilatkozva.

Karaglickij, a moszkvai Globalizáció és Társadalmi Folyamatok Intézetének igazgatója a Neues Deutschland című baloldali német lap - a keletnémet központi pártlap utódja - pénteken megjelenő számának azt mondta, hogy az orosz elit az elnök távozását akarja. Noha a lakosság körében nagy Putyin népszerűsége, a döntő az, hogy az orosz elit hogyan viszonyul az elnökhöz - mondta Karaglickij. "Mintegy háromszáz emberről van szó. Korábban ez a háromszáz ember támogatta Putyint, most nem támogatják. Azt akarják, hogy mondjon le" - idézte lap a politológust a cikk egy előzetesen ismertetett kivonatában.

Borisz Nyemcov ellenzéki politikus meggyilkolása mögött "az orosz titkosszolgálatnak az a része áll, akik Putyin lemondását akarják és azt, hogy Oroszország kibéküljön a Nyugattal. Az orosz titkosszolgálatnak ez a része a kormány liberális szárnyát támogatja" - véli Karaglickij. A politológus szerint nem férhet kétség ahhoz, hogy Putyinnak nem származik haszna Nyemcov meggyilkolásából. Karaglickij szerint a gyilkosság az ellenzéknek használ, és aki a gyilkosságot elkövette, Vlagyimir Putyint akarja azért felelősnek beállítani. Borisz Nyemcovot a múlt pénteken lőtték le a nyílt utcán, a Kremltől nem messze. A tettes kilétére egyelőre nem derült fény.

mti
Címkék: