Csökkent az államadósság 2014-ben
2015. március 6. 10:24

A Központi Statisztikai Hivatal pénteken kiadott jelentésében először közölte a tavalyi bruttó hazai termék nominális értékét, amely 31 ezer 890 milliárd forint volt, így 76,9 százalékon állt a GDP-arányos államadósság a múlt év végén az egy évvel korábbi 77,3 százalékkal szemben.

A Magyar Nemzeti Bank február 17-én közölt előzetes adatai szerint az államháztartás névértéken számításba vett konszolidált, úgynevezett maastrichti adóssága 24 ezer 521 milliárd forint volt, amit akkor a GDP 77,3 százalékára értékelt, hozzátéve, hogy a számításhoz - negyedik negyedévi hivatalos adat híján - saját GDP-becslését használta.

A pénteken kiadott GDP-adattal számolva azonban 76,9 százalékos GDP-arányos adósság adódik.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó