Fidesz: Brüsszel bosszúhadjárata újabb állomásához ért
2015. december 16. 17:09

Brüsszel bosszúhadjáratának újabb állomásaként jellemezte a Fidesz-frakció szóvivője, hogy az európai parlament szerdán Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadott el.

Halász János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a baloldal és a liberálisok azért támadják Magyarországot, mert veszélyes precedenst teremtve megtámadta a kötelező betelepítési kvótákat az Európai Bírságon és nem áll be a balliberális bevándorláspárti sorba.

A kormánypárti politikus úgy értékelt: a hazai baloldal ezúttal is hátba támadta Magyarországot, a Gyurcsány-Bajnai tengely újra összeállt, mert Niedermüller Péter és Jávor Benedek közösen segítették "tető alá hozni az ítéletet", ami ellen a szocialisták sem tiltakoztak.

"Ezerszer megtárgyalt és lezárt, mondvacsinált ügyeket használnak arra, hogy bosszút álljanak" - fogalmazott a szóvivő, aki szerint ez nem az első és nem is az utolsó alkalom, az elmúlt időszakban mindenki láthatta, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával és minden eszközzel nyomást akar gyakorolni Magyarországra.

Felidézte, hogy néhány napja az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított. "A magyar baloldal abban is nyakig benne volt" - folytatta -, Molnár Csaba maga büszkélkedett vele, hogy ő volt az eljárás kezdeményezője. Kitért arra is, hogy ugyancsak az EB engedélyezte, hogy egy "álcivil kezdeményezésben" egész Európában aláírásgyűjtés induljon Magyarország ellen. "És Brüsszel emellett gátlástalanul pénzeli Gyurcsány Ferencet, aki a betelepítés legnagyobb magyarországi szószólója" - jegyezte meg.

A fideszes politikus hangoztatta: Magyarország nem hagyja, hogy nyomást gyakoroljanak rá és a bíróságon folytatja a kötelező betelepítési kvóták elleni küzdelmet. A kvótákat Halász János jogtalannak, értelmetlennek és veszélyesnek nevezte, hozzátéve, hogy az eljárás a terrorveszélyt is növeli.

Emellett jelezte, hogy folytatják az aláírásgyűjtést is - amelyhez több mint másfél millióan csatlakoztak -, mert - mint mondta - "együtt erősebbek vagyunk, így tudjuk megvédeni a hazánkat".

mti
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó