Elmer Istváné az idei Európa-érem
2016. október 7. 14:23

Európa vesztésre áll, de van esély a fordulatra – mondta Elmer István újságíró, miután átvette a magyar alapítású nemzetközi újságíródíjat, az Európa-érmet. A Szabadelvű Médiaműhely (SZEMM) elismerését a XVIII. alkalommal adták át, a helyszín ezúttal a budapesti a Croatica Médiaközpont volt, a medált egy korábbi díjazott, a horvát rádió és televízió újságírója, Ivo Kujundzic nyújtotta át a magyar kitüntetettnek.

„Jó néhány könyvet írt újságíróként, miközben a szépprózát is művelte, s ezekben a kötetekben is a keresztény értékrendet, a nemes emberséget jelenítette meg: XX. századi, majd XXI. századi frissességgel” – fogalmazott laudációjában a díj alapítója, Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke. Mint hozzátette: a kitüntetett újságíró szépírói műveket is kiadott, köteteinek száma tizennyolc, fontos erénye munkáinak a gondos, talentumos nyelvi megformáltság.

Ivo Kujundzic horvát újságíró a díj átnyújtása előtt elmondta, hogy az Európa-érem elevenné teszi az újságírók nemzetközi közéletét, és színezi a horvát-magyar sajtószakmai kapcsolatot. Várakozása szerint a hamarosan hivatalba lépő új horvát jobbközép kormány a horvát magyar politikai kapcsolatokat is előremutatóvá teszi.

Elmer István a civil kitüntetés átvétele után kifejtette: Európa mint gondolkodásmód, mint értékrend ma megerősítésre szorul, ezért sokat tehetnek azok a nemzetek, amelyek kultúrája keresztény alapokon fejlődik.

preshaz.eu
Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó