Szünetel a Moszul elleni offenzíva
2016. október 29. 10:02

Átmenetileg szüneteltetik az iraki kormányerők az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi fellegvára, Moszul elleni offenzívájukat, hogy átcsoportosítsák erőiket, feltöltsék készleteiket és további biztonsági intézkedéseket foganatosítsanak, megtisztítva az általuk már elfoglalt területeket a dzsihadistáktól - jelentette be pénteken az Iszlám Állam ellen küzdő nemzetközi szövetség amerikai erőinek szóvivője.

John Dorrian ezredes szerint számítottak olyan helyzetre, hogy szükség lesz szünetre, amely akár két napig is eltarthat, s ezt követően pedig az iraki csapatok folytatják előrenyomulásukat Moszul felé.

Az amerikai ezredes normális lépésnek minősítette a szünetet a hadműveletnek ezen a pontján, ami szerinte nem jelenti azt, hogy az iraki erők vesztettek volna lendületükből.

Dorrian hangsúlyozta, hogy az iraki erők még mindig a tervek szerint haladnak.

Ugyanakkor a szóvivő kijelentette, hogy az amerikai vezetésű terrorellenes koalíció légicsapásai a dzsihadisták állásai ellen zavartalanul folytatódnak.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó