Orbán megölésére készülhetett a rendőrgyilkos társa
2016. november 4. 08:43

A Magyar Idők szerint a Győrkös-féle hungarista szervezet szimpatizánsa az Orbán Viktor elleni merényletre készülő, tavaly elfogott fegyveres páros egyik tagja.

Mint arról a Blikk is beszámolt: tavaly novemberben kapcsolt le a Terrorelhárítás egy Budapest felé tartó fővárosi férfit és gödöllői társát, akik értesülések szerint másnap egy VI. kerületi iskolában akartak lecsapni Orbán Viktorra. A Magyar Idők most rendészeti forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az elfogott férfiak egyike a hatóságok számára ismert szélsőjobboldali figura, aki a bőnyi rendőrgyilkos alapította Magyar Nemzeti Arcvonal szimpatizánsa, és a hatóságok információja szerint részt vett a szervezet félkatonai rendezvényein is.

A társával együtt jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi a lap szerint „GyuszuSS” nickname-en rendszeresen hozzászólt a szélsőjobboldali, hungarista honlapok cikkeihez, a férfi állítólag szélsőjobboldali tüntetéseken is részt vett, és az egyik ilyen rendezvényen rendőrre támadt, amiért büntetőeljárás is indult ellene.

A PestiSrácok úgy tudja, hogy Győrköst hétfőn újra kihallgatják a rabkórházban, ahol ügyvédje szerint részletes vallomást fog tenni.

blikk.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Déli határunkon tűzharcok folytak, sérültek is vannak
  Bűnözők folytattak katonai jellegű akciót hazánk ellen a déli határon: tűzharc zajlott, sérültjeink is vannak. Brüsszel süketnek és vaknak tetteti magát – derült ki Bakondi György rádiónyilatkozatából.
 • Szent Miklós Napok
  Szent Miklós ünnepe, és egyben a nevét viselő templom búcsúja jövő keddre esik, és ez zárja az idei Szent Miklós Napok programsorozatot Gyergyószentmiklóson, amely rendezvény szombattól kínál élményeket minden korosztálynak.
 • Magyarország 365 fotópályázat – díjazottak
  Kihirdették csütörtökön Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.
MTI Hírfelhasználó