Hozzájárulunk a szlovákiai magyar közösségek erősítéséhez
2016. november 13. 17:46

A kormánynak fontos, hogy a határon túli, így a szlovákiai magyar közösségek is megerősödjenek - nyilatkozta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vasárnap az MTI-nek telefonon, miután látogatást tett a gömöri egyházmegyében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta: a gömöri egyházmegye mintegy 40 millió forintnyi támogatást kapott, amelyet 16 egyházközség között osztottak szét. Ebből a pénzből parókiákat, gyülekezeti központokat újítottak fel és javították több templom állapotát is.

“Számunkra az a fontos, hogy most, amikor elég erősek vagyunk, gondoskodjunk a határainkon kívül élő magyar nemzettársainkról is” – hangsúlyozta az államtitkár. Felidézte, hogy a kormány egymilliárd forinttal támogatja a szlovákiai református keresztény egyház magyar közösségeit. A támogatók céljai között szerepel az egyházközségek megerősítése, a lelkipásztorok munkakörülményeinek javítása, az iskolák fejlesztése és nagyberuházások támogatása.

mti
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó