Hans-Gert Pötteringet fogadta Orbán Viktor
2016. november 22. 21:48

Hans-Gert Pötteringgel, a Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) elnökével, az Európai Parlament korábbi elnökével tárgyalt kedd este az Országházban Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Kedden mutatták be Pöttering Európa egysége, a mi boldogságunk című, magyarul most megjelent önéletrajzi kötetét.

Egy erős Európai Uniónak erős Magyarországra van szüksége – hangzott el a tárgyaláson. Orbán Viktor azt is leszögezte: kormánya pozitívan tekint a KAS magyarországi tevékenységére, mert az hozzájárul ahhoz, hogy „német barátainkkal megismertessük a magyar belpolitikai folyamatokat, illetve a Fidesz-KDNP kormányzati tevékenységet”.

Hans-Gert Pöttering, a Konrad Adenauer Alapítvány elnöke, az Európai Parlament korábbi elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, Országház Nándorfehérvári termében

Hans-Gert Pöttering, a Konrad Adenauer Alapítvány elnöke, az Európai Parlament korábbi elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, Országház Nándorfehérvári termében

A kedd esti tanácskozáson nagy hangsúlyt kapott az európai politikai helyzet, különös tekintettel a közelmúltban lezajlott amerikai elnökválasztásra – mondta a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó