Aszad: Aleppó megfordítja a háború menetét
2016. december 7. 23:58

A hadsereg legújabb sikerei Aleppóban teljesen megfordítják a háború menetét egész Szíriában – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a kormányközeli al-Majadín tévécsatorna szerdai híradása szerint.

Aszad a kormányerők ostromolta várost a lázadók és támogatóik „utolsó reményeként” jellemezte, miután „vereséget szenvedtek a damaszkuszi és homszi ütközetekben” – ismertette a hírtelevízió előzetesen a szíriai államfő az al-Vatan című, kormányhoz közeli újságnak adott interjúját amely várhatóan csütörtökön fog megjelenni teljes terjedelmében.

„Aleppó felszabadítása a Nyugat és a regionális hatalmak Szíriai ellenes összeesküvésének kudarcát fogja jelenteni” – vélekedett Aszad.

„Megszületett Szíria teljes felszabadításának döntése, Aleppó pedig ennek részét képezi” – idézte a Majadín a szíriai elnököt. A televízió szerint Aszad utalt arra is, hogy az elmúlt év harcai vezettek el „a mára látható eredményekhez”.

Ugyanakkor a damaszkuszi kormány nem tekinti a teljes szíriai ellenzéket külföldi ügynököknek és készen áll tárgyalni azokkal, akik nem állnak kapcsolatban a terroristákkal és a külföldi hírszerzőszolgálatokkal – tette hozzá az interjúban Aszad.

MTI
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó