Orbán Viktort Közép-Európa vezetőjének tekintik
2017. február 13. 22:01

A magyar miniszterelnök nagy hatású évértékelő beszéde volt a téma az amerikai sajtóban is. A breitbart.com elemzésében a térség vezető politikusaként tekint a magyar kormányfőre.

A portál Orbán Viktor beszédének több részletét is elemzi. Felidézik többek között, hogy több fronton is vitára számít 2017-ben Brüsszellel (egészen pontosan öt nagy témakört említett a miniszterelnök), valamint a migráció kapcsán az alábbi mondatát: „így jött létre a világtörténelem legbizarrabb koalíciója az embercsempészek, a jogvédő aktivisták és az európai csúcspolitikusok között arra, hogy tervezetten ideszállítsanak Európába sok millió migránst”. 

Orbán Viktor kapcsán megjegyzik, hogy ő volt az, aki ellenállt az EU „nyitott kapukat” meghirdető politikájának – jelenleg pedig ő tekinthető Közép-Európa vezető politikusának, aki szembemegy a nyugaton dúló szélsőséges multikulturalizmussal. 

A Breitbart.com nem felejti el külön megemlíteni, hogy Orbán Viktor kitért arra is, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy külföldről finanszírozott szervezetek igyekeznek befolyást szerezni a magyar belpolitikában. Idézik is Magyarország miniszterelnökét: „azt is tudnunk kell, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy itt nagytestű ragadozók úszkálnak a vízben. Ez itt Soros György határokon átnyúló birodalma, rengeteg pénzzel és nemzetközi nehéztüzérséggel.”

magyaridok.hu - breitbart.com
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • 50 éve lépett az első ember a Holdra
  Ötven éve volt a Holdra szállás. Az Egyesült Államok ezzel a lépéssel nyerte meg az űrversenyt a hidegháborúban. A sikeres landoláshoz szakemberek ezreinek munkájára volt szükség, közöttük magyarok szaktudására is.
 • Macron fegyverei
  Európa pillanatnyi állapotát jól jelzi, hogy a gazdasági bajoktól gyötört Franciaország odahaza nem igazán népszerű köztársasági elnöke, Emmanuel Macron az unió legaktívabb politikusa, szándéka szerint jövőjének meghatározó formálója.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
MTI Hírfelhasználó