Bajnokbor Pécsen: Hárs Tibor, Szajki Cirfandli
2017. május 10. 21:19

Hárs Tibor mesterbora, a Szajki Cirfandli győzött az idei Balassi-kard borseregszemlén. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben a Pécsi Hegyközség rendezte meg ebben az évben a férfias fajták versenyét május 10-én. A borvidékről borvidékre, borfajtáról borfajtára vándorló vetélkedésre ebben az évben a XIII. alkalommal került sor.

A versenyző cirfandlikat a hegyközség válogatta ki Radó István elnök vezetésével. A grémium vakkóstolással döntött. A győzelemmel járó díszoklevelet a hegyközség későbbi borrendezvényén egy városvezető adja át a bajnokbor alkotójának. A jövő évi Bálint napon Budán a mostani bajnokbort nyújthatja át alkotója a Balassi Bálint-emlékkarddal kitüntetendő költőnek és műfordítónak.

preshaztarsasag.wixsite.com/preshaz
Címkék:
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
 • Célt értek a pályázati források
  Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás — röviden ez a mérlege a 2014 és 2020 között elérhető Vidékfejlesztési program eddigi eredményeinek.
MTI Hírfelhasználó