Bajnokbor Pécsen: Hárs Tibor, Szajki Cirfandli
2017. május 10. 21:19

Hárs Tibor mesterbora, a Szajki Cirfandli győzött az idei Balassi-kard borseregszemlén. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben a Pécsi Hegyközség rendezte meg ebben az évben a férfias fajták versenyét május 10-én. A borvidékről borvidékre, borfajtáról borfajtára vándorló vetélkedésre ebben az évben a XIII. alkalommal került sor.

A versenyző cirfandlikat a hegyközség válogatta ki Radó István elnök vezetésével. A grémium vakkóstolással döntött. A győzelemmel járó díszoklevelet a hegyközség későbbi borrendezvényén egy városvezető adja át a bajnokbor alkotójának. A jövő évi Bálint napon Budán a mostani bajnokbort nyújthatja át alkotója a Balassi Bálint-emlékkarddal kitüntetendő költőnek és műfordítónak.

preshaztarsasag.wixsite.com/preshaz
Címkék:
  • Magyarország erősíteni akarja kapcsolatait a keleti országokkal
    Megváltozott Kelet és Nyugat egyensúlyának helyzete, de Magyarország ebben az új helyzetben nem veszélyt lát, hanem lehetőségeket, amelyeket a keleti országokhoz fűződő egyre erősebb kapcsolatok építésével akar kihasználni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kazahsztánban.
  • Egymillió felett van a támogatók száma
    A Fidesz—KDNP európai parlamenti kampánya során eddig 1,150 mil­lióan írták alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos bevándorlásellenes programját. Lapunk értesülése szerint április 29-től hivatalosan is megkezdődik a kormánypárti politikusok országjárása.
  • Konzervatív demokráciát teremtünk
    Konzervatívként azonban a konzervativizmus győzelméért kell dolgoznunk. Nem a dogma, hanem a nemzet és annak tagjai érdekében. A normalitás, a teremtett világ védelmében.
MTI Hírfelhasználó