Bajnokbor Pécsen: Hárs Tibor, Szajki Cirfandli
2017. május 10. 21:19

Hárs Tibor mesterbora, a Szajki Cirfandli győzött az idei Balassi-kard borseregszemlén. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben a Pécsi Hegyközség rendezte meg ebben az évben a férfias fajták versenyét május 10-én. A borvidékről borvidékre, borfajtáról borfajtára vándorló vetélkedésre ebben az évben a XIII. alkalommal került sor.

A versenyző cirfandlikat a hegyközség válogatta ki Radó István elnök vezetésével. A grémium vakkóstolással döntött. A győzelemmel járó díszoklevelet a hegyközség későbbi borrendezvényén egy városvezető adja át a bajnokbor alkotójának. A jövő évi Bálint napon Budán a mostani bajnokbort nyújthatja át alkotója a Balassi Bálint-emlékkarddal kitüntetendő költőnek és műfordítónak.

preshaztarsasag.wixsite.com/preshaz
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó