Újabb jobbikos haknizott baloldaliakkal
2017. október 17. 11:52

Közös választójogireform-javaslatot készítettek különféle ellenzéki szervezetek a szélsőbaltól a Jobbikig, melyet Gulyás Márton, a provokatív akcióiról ismertté vált baloldali aktivista mutatott be hétfőn a Budai Liberális Klub estéjén – írta meg a Magyar Idők.

A Momentumtól Cseh Katalin elnökségi tag, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és a jobbikos Staudt Gábor latolgatta az ellenzék esélyeit. Gulyás Márton szerint a legtöbb, amelyet az ellenzék jelenleg elérhet, hogy megakadályozza a Fidesz és a KDNP abszolút többségét. Staudt Gábor és Hadházy Ákos azonban úgy vélte, hogy a kormánypártok leválthatók – számolt be a Magyar Idők.

Hadházy Ákos ugyanakkor elvetette az ellenzéki összefogás gondolatát, mint mondta, az eddig sem működött, a jövőben akkor miért működne – tették hozzá.

A lap emlékeztetett: a balliberális oldalon számos híve van a Jobbikkal való összefogásnak. Vona Gábor Jobbik-elnök a Szeretem Magyarországot Klub estéjén azt mondta, bárkivel összefogna a kormányváltás érdekében.

Heller Ágnes és Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök is úgy érvelt, hogy a baloldalnak a Jobbikkal együttműködve kellene indulnia a jövő évi választásokon, Konrád György azt mondta: a baloldalnak „az ördög öreganyjával is” össze kellene fognia és megdicsérte a felvetésért Haraszti Miklóst, az SZDSZ ex-politikusát, „miután felvetette a választási összefogás lehetőségét”. Az SZDSZ-alapító Kőszeg Ferenc azt írta: „Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni”.

Ismert: az MSZP és a Jobbik közös tüntetést tartott a hétvégén Nagykőrösön.

hirado.hu - Magyar Idők
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó