Visszahívatnák Botkát a parkolóbotrány miatt
2017. október 17. 13:09

Összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Szabó Bálint jogász Botka Lászlóval, Szeged város polgármesterével szemben a szegedi közgyűlésnél. Ezt maga Szabó jelentette be tegnap reggel a Megvan az igazi tettes! Botka László a hatóságok célkeresztjében címmel tartott sajtótájékoztatón a Gyulai Járásbíróság előtt.

– Arra kérem Szeged város közgyűlését, hogy a soron következő ülés alkalmával Botka Lászlót hívják vissza a polgármesteri pozíciójából oly módon, hogy a közgyűlés kezdeményezze önmaga feloszlatását, és ezzel nyissa meg az utat Szegeden egy új, időközi választás előtt – közölte Szabó Bálint.

A járásbíróságon folytatódott a szegedi parkolóbérletek miatt indult büntetőper. A vádirat szerint a vádlottak – mások mellett Botka László kabinetfőnöke, általános helyettese és Szeged címzetes főjegyzője – 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre nem volt képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk. A vád szerinti cselekménnyel a város tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Kft.-nek mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A SzegedMa szerint a parkolóbérletek ügyében magas rangú rendőri vezetők is érintettek lehetnek, ezért az eljárást kettéválasztották, és Lukács János dandártábornok, Csongrád megyei rendőrfőkapitány, valamint Zélity László ezredes, szegedi rendőrkapitány szerepét a Központi Nyomozó Főügyészségbe integrált katonai ügyészek vizsgálják. Szeptember 25-én a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomozást rendelt el, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A nyomozás határideje november 25.

magyaridok.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó