FAZ: IÁ-harcosok érkeztek a menekültek között
2017. október 19. 22:25

Támadások végrehajtására érkeztek Európába az Iszlám Állam emberei a migránsok között – mondta el az állambiztonsági hivatal vezetője.

Eddig 20 gyanúsítottat azonosítottak Németországban, akik az Iszlám Államhoz (IÁ) köthetők és merényletre készültek – derül ki az Hans-Georg Maaßen szavaiból. A FAZ beszámolója szerint az állambiztonsági hivatal vezetője arról is beszélt, hogy több száz bizonyítékuk van, melyeknek 80 százaléka terhelő.  Emellett vannak Németországban olyan migránsnak álcázott, háborús bűnöket elkövető IÁ-harcosok is, akik valószínűleg a harcok elől menekültek.

A szervek egy külön telefonvonalat is létrehoztak, melyen jelezni lehet a feltételezett terroristákat. A cikk felidézi, hogy az IÁ harcosai és korábbi áldozataik gyakran menekültközpontokban futnak egymásba. Ezenfelül további erőforrásokat fordítanak a menekültek kikérdezésére.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó