Harmincmilliárdból újulhat meg a Jahn Ferenc kórház
2017. október 20. 11:16

1,3 milliárd forintból a diagnosztikai és terápiás eszközparkot, valamint az informatikai hátteret fejlesztik, további 1,6 milliárdból pedig egy új, a sürgősségi ellátást is magában foglaló szakrendelői tömb épül a Köves utcai telephelyen - írja a Magyar Idők.

Mintegy harmincmilliárd forintból újulhat meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, az Egészséges Budapest program részeként – jelentette be Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője az intézményben tartott sajtótájékoztatón – írja a Magyar Idők.

A politikus beszámolt róla, hogy a beruházáshoz már idén hárommilliárd forint rendelkezésre áll: 1,3 milliárd forintból a diagnosztikai és terápiás eszközparkot, valamint az informatikai hátteret fejlesztik, további 1,6 milliárdból pedig egy új, a sürgősségi ellátást is magában foglaló szakrendelői tömb épül a Köves utcai telephelyen. Ezek mellett energetikai fejlesztések is történtek 1,7 milliárd forint uniós forrásból – tette hozzá.

Kucsák László a hosszú távú tervekről szólva arra is kitért: az új épület elkészülte után a régi épületek elektromos hálózatának és gépészetének felújítása kezdődhet el, valamint megújul a konyhaépület, és egy mosodát is felépítenének. Ezek mellett a csepeli telephelyen mozgásszervi-rehabilitációs részleget hoznak létre, és kialakítanak egy húszágyas hospice-osztályt is. A tervek között szerepel egy új MR-készülék beszerzése, továbbá a műtéti ellátást segítő eszközpark is megújul majd.

hirado.hu - Magyar Idők
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó