Meghalt a Cosa Nostra rettegett vezére
2017. november 17. 15:33

Egy nappal nyolcvanhetedik születésnapja után péntek kora reggel meghalt Salvatore „Toto” Riina, a Cosa Nostra nevű szicíliai maffia egykori vezetője az észak-olaszországi Parma börtönében, ahol életfogytiglani börtönbüntetését töltötte.

Az egykori maffiavezér az elmúlt öt napot már kómában töltötte. Hiába műtötték meg kétszer is, életét már nem tudták megmenteni. Ügyvédei elmondása szerint Rinna súlyos szív- és veseproblémákkal küzdött, illetve Parkinson-kórban szenvedett. Védői Riina egyre romló egészségi állapotára tekintettel védencük szabadon engedését kérték, ezt azonban az észak-olaszországi Bologna büntetés-végrehajtási intézete elutasította.

 

2017. november 17-én közreadott, keltezetlen felvétel Salvatore „Toto” Riina szicíliai maffiafőnökről Palermóban. A Cosa Nostra bűnszervezet élén álló olasz maffiózó 2017. november 17-én, 87 éves korában elhunyt egy pármai börtönben, ahol huszonhatszoros életfogytiglani szabadságvesztését töltötte. (MTI/EPA)

Salvatore „Toto” Riina, szicíliai maffiafőnök 87 éves korában halt meg egy pármai börtönben, ahol huszonhatszoros életfogytiglani szabadságvesztését töltötte (MTI/EPA)

Riinát 1993-ban fogták el, és a vád szerint több mint 100 gyilkosság elkövetését és mintegy ugyanennyi elrendelését, köztük Giovanni Falcone szicíliai ügyész és Paolo Borsellino bíró 1992-es meggyilkoltatását írták a számlájára. A „főnökök főnökét” később 26-szoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Megpróbálják Párizst majmolni
  Az ellenzéki pártok kezdeményezésére indult Kossuth téri rendezvény alkalmi felszólalásokkal kezdődött szerda délután a fővárosban. A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a délelőtt elfogadott törvénymódosításról. Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!".
 • Orbán: A törvény jót fog tenni a munkavállalóknak
  Fontos és jó törvényt alkottunk – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.
 • Inkább hasonlít az ellenzék egy állatkertre
  Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak.
MTI Hírfelhasználó