Menekültek elleni pokolgépes merénylet Szíriában
2017. november 18. 09:03

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivista szervezet közlése szerint legalább huszonhatan meghaltak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetnek tulajdonított, otthonaikból elmenekült polgári személyek ellen elkövetett merényletben Deir-ez-Zór tartományban. Az áldozatok között tizenkét gyermekről is tudnak. A gépkocsiba rejtett pokolgépet a menekültek gyűjtőhelyén hozták működésbe a kelet-szíriai tartományban, ahol a dzsihadisták egyre több területet veszítettek el az előrenyomuló kormányerők és az Egyesült Államok vezette szövetség támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd és arab harcosai offenzívái következtében.

„Többtucatnyian megsebesültek, és a halálos áldozatok száma még nőhet, mert több sebesültnek súlyos az állapota” – mondta el a londoni székhelyű OSDH vezetője, Rámi Abder-Rahmán. A menekültek a szomszédos északkelet-szíriai Haszake tartományba tartottak, ahol kurdok lakta területen táborokat létesítettek számukra – mondta el Abder-Rahmán. A menekülteket az FDS egyik ellenőrző pontjánál érte a támadás.

A 2014-ben jelentős szíriai és iraki területeket elfoglaló IÁ „kalifátusa” idén a két szomszédos országban indított számos offenzíva következtében összeomlott. Harcosai az Irakkal határos Deir-ez-Zór tartomány egy részébe vonultak vissza. Számos polgári személy igyekszik elmenekülni az ostromlott területekről.

MTI
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó