Donald Trump: Tudjuk, hogyan kell győzni
2017. november 23. 21:35

Donald Trump videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta ő az ország elnöke, az Egyesült Államok katonái győzelemre állnak.

Az elnök a hálaadás ünnepét a floridai Palm Beachben lévő Mar-a-Lago villában tölti, és onnan tartott távkonferenciát a külföldön – Afganisztánban, Irakban, a törökországi légi bázison és Bahreinben – szolgálatot teljesítő valamennyi amerikai katonának.

A mintegy nyolcperces üzenetben leszögezte: „tényleg győzelemre állunk, tudjuk, hogyan kell győzni”. Majd anélkül, hogy megnevezte volna az előző két amerikai elnököt, Barack Obamát és George W. Busht, arról beszélt, hogy a korábbi amerikai kormányzatok Irakban „nem hagyták győzni” a csapatokat. Hozzátette: „mi hagyjuk, hogy győzzetek”. Azt hangoztatta, hogy az Iszlám Állam elleni harc sokkal eredményesebb, mint a korábbi kormányzatok idején volt, méghozzá „azért, mert mi hagyjuk, hogy tegyétek a dolgotokat” – fogalmazott.

Trump kiemelte, hogy az elmúlt négy hónapban az amerikai légierő Irakban és Szíriában több mint ezer missziót hajtott végre. „Nagyon büszke vagyok rátok, és higgyetek nekem, az országban mindenki figyel benneteket, és látja a kedvező változásról szóló jelentéseket – jelentette ki. – Nagyon különleges emberek vagytok.” Az Afganisztánban lévő katonákat remek, hihetetlen harcosoknak nevezte, akik szerinte az elmúlt hónapokban fordítottak a helyzeten.

A videokonferencia végén szólt az amerikai belpolitikáról is. Közölte, hogy „nagy, vaskos, csodás adócsökkentésen” dolgozik, és hogy „a gazdaság is nagyszerűen teljesít”.

A konferencia előtt Donald Trump a külföldön lévő amerikai csapatoknak két Twitter-bejegyzésben is üzent. Ezekben szintén kormányzatának teljesítményét dicsérte, és hangsúlyozta, hogy míg a katonák külföldön harcolnak, az Egyesült Államokban egyre jobb a helyzet. Kiemelte: „új munkahelyek teremtődnek, a tőzsde minden korábbinál jobban szárnyal, a hadsereg erősödik, épülni fog a fal az amerikai–mexikói határon, gondoskodunk a veterán katonákról, tizenhét év óta most a legalacsonyabb a munkanélküliség”.

Az elnök délután a first ladyvel, Melania Trumppal együtt a floridai parti őrségnél tett látogatást.

MTI
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • Migránskártyák: Szervezett politikai akció zajlik
  A migránsoknak osztogatott anonim bankkártyák egy újabb olyan eszközt jelentenek, amelynek valódi célja, hogy meggyorsítsa az emberek beszállítását az Európai Unióba – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című adásában.
 • Morzsabál
  Ez most ugye egy félreértés?- kérdezte Mesterházy Attila, az MSZP egykori elnöke (és jelenleg is erős embere) Karácsony Gergelytől, akinek pártja, a Párbeszéd, a legfrissebb adatokat nézve, ott lohol a Kétfarkú Kutya egyszerre mindkét farka nyomában.
 • Ki lövi magát lábon?
  Hónapok óta nemzetközi és hazai háború dúl a budapesti Soros-egyetem körül. Sok az indulat, kevés a tény. Mi a cél? Magyarország rossz hírének keltése vagy az egyetem megmentése? A nagy CEU-rejtély nyomába eredtünk.
MTI Hírfelhasználó