Szigorúbban ellenőriznék az NGO-kat a magyarok
2017. december 7. 16:59

A megkérdezettek többsége egyet ért azzal, hogy szigorúbban kellene ellenőrizni a civil szervezetek finanszírozását – ez derül ki a Figyelő által publikált legfrissebb Századvég-kutatásból. A felmérés szerint még mindig toronymagasan vezetnek a kormánypártok.

A lakosság csaknem háromnegyede, 74 százaléka támogatja a civil törvény módosítását, amely szerint átláthatóbbá kell tenni az úgynevezett NGO-k külföldi támogatását – derül ki a Századvég legfrissebb kutatásából. A módosítás támogatói között nemcsak a kormánypártok szimpatizánsai, hanem az MSZP és a Jobbik táborának tagjai is megtalálhatók.

A pártok támogatottságát is vizsgálta a Századvég, legfrissebb kutatásából az is kiderül, hogy tovább erősödtek a kormánypártok. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz–KDNP a teljes népességen belül két százalékkal növelte előnyét, így jelenleg 36 százalékon áll.

A Jobbik 9, az MSZP 8, az LMP 7 százalékot szerezne, ha most lennének a választások. A Demokratikus Koalíció 4, az Együtt és a Párbeszéd pedig 1-1 százalékos támogatottságával jelenleg nem jutna be a parlamentbe a Századvég kutatása szerint. A felmérésből az is kiderül, hogy a biztos pártválasztók körében a Fidesz 51, míg a Jobbik 15, az MSZP pedig 14 százalékon áll.

A teljes cikk a Figyelő legfrissebb számában olvasható.

hirado.hu - Figyelő
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó