Amerika visszavonulása után Európán a sor
2017. december 7. 18:08

Az Egyesült Államok „visszavonulása” azt eredményezheti, hogy a német–francia tengely tör elő Európában – állítja Sigmar Gabriel német külügyér.

Az Egyesült Államok visszalépése után Németországon és Franciaországon a sor, hogy betöltsék az amerikai vezetés által hátrahagyott űrt, és közösen érvényesítsék az európai érdekeket a globális események alakításánál – közölte Sigmar Gabriel német külügyminiszter.

„Nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államok már nem része a globális közösségnek, hanem egy olyan versenybe szállt be, ahol az országok, a nem állami szereplők és a vállalatok küzdenek a gazdasági előnyök megszerzéséért” – jelentette ki a német koalíciós tárgyalások befejeztéig és az új német kormány megalapításáig gondozói szerepet betöltő külügyminiszter egy Berlinben mondott keddi beszédében.

A politikus aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy miután az Egyesült Államok már nem tölti be a nyugati értékek védelmezőjének szerepét, olyan országoknak adhat lehetőséget a hátrahagyott űr betöltésére, mint Kína vagy Oroszország – írja a Bloomberg.

hirado.hu - Bloomberg
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó