Gőgös továbbra is előválasztást akar
2017. december 10. 15:09

Az MSZP elnökhelyettese sajnálja, hogy Gyurcsány kapásból azt mondta, Karácsony Gergely nem alkalmas miniszterelnöknek.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő egy Facebook-bejegyzésében fogalmazott így:

„Sajnálom, hogy Gyurcsány Feri kapásból azt mondta, hogy Karácsony Gergely nem alkalmas miniszterelnöknek. Javaslom méressük meg a dolgot egy baloldali előválasztáson, erre még van idő. Ne egy másik párt vezetője döntse el, hogy ki alkalmas, és ki nem, hanem a választók. Ezt csinálják az amerikaiak, és a Franciák, amikor előre kiválasztják, hogy kit indítsanak a fő ellenféllel szemben. (…)

 

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Gőgös Zoltán, országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

(…) Remélem a mi oldalunkon mindenki úgy gondolja, hogy a Fidesz a fő ellenfél. Az biztos, hogy senki nem születik miniszterelnöknek, de szerintem egy polgármesteri előélet jó iskola. Abban ugyanis előjön az is, ha valakinek diktatórikus hajlama van, és az is hogy tud-e csapatban dolgozni. (…)

…) Én szívesen dolgozok egy olyan csapatban, ahol Karácsony Gergely húzza a szekeret, számomra az is pozitív, hogy a feleségemhez hasonlóan egy kis szatmári faluból származik. A mai rendezvényünk bebizonyította, hogy igenis tudunk szakmai alternatívát felmutatni valamennyi fontos területen. Vidékpolitikai, és mezőgazdasági kérdésekben bárhol, bárkivel hajlandó vagyok vitázni, mert csak a valós megmérettetés döntheti el, hogy ki mire képes. (…)

(… ) A kemény nap után rám fér a pihenés, de hétfőn újult erővel tolom a szekeret, aminek a húzására szerintem a Gergő igenis alkalmas. Mindenesetre egy a fontos mindegy, hogy húzzuk, vagy toljuk, haladjunk előre.”

hirado.hu
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Bajnai tálalja az új Soros-tervet
  A dokumentum a migráció támogatása mellett leginkább morális érveket sorakoztat fel, különösen sokat emlegeti a szolidaritást.
 • Sípolással és bekiabálásokkal cirkuszolt az ellenzék
  Kövér László az ellenzék viselkedésére reagálva azt mondta: „az ülés alatt orvosi ügyelet áll rendelkezésre, aki rosszul érzi magát, odafáradhat”.
MTI Hírfelhasználó