Nagyváradon átadták a Csillagocska zeneóvodát
2017. december 10. 23:58

Nagyváradon vasárnap este átadták a Csillagocska református zeneóvoda felújított épületrészét. A felújítást a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében mintegy 40 millió forinttal támogatta a magyar kormány.

Pálfi József, a Nagyvárad-Rét református gyülekezet lelkésze az MTI-nek elmondta: 15 évvel ezelőtt 5-6 gyermekkel indították el a református zeneóvodát, és mára 90 gyermek tanul benne. Megjegyezte: az első 12 évben a református templom alagsorában kialakított termekben működött az intézmény, és gyakran kellett bírságokat fizetniük a nem megfelelő körülmények miatt. Három éve azonban a magyar kormány támogatásával egy korszerű óvodaépületet sikerült a templom mellé építeni.  

A mostani támogatással azokat az alagsori tereket újították fel, amelyekben az óvoda indult. Ezekben az óvodás gyermekeknek télen is lehetőségük lesz a mozgásra, ugyanakkor itt tarthatják próbáikat a Csillagocska Alapítvány által szervezett néptánccsoportok, kórusok is. Pálfi József elmondta: a munkálatoknak a kültéren elvégzendő része még hátra van. Ennek akkor tudnak nekifogni, ha tavasszal az időjárási viszonyok lehetővé teszik.

Az átadón Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos képviselte a magyar kormányt. A magyar közmédiának adott nyilatkozatában azért tartotta fontosnak az óvodafelújítást, mert az a gyarapodásról szól. "Így kell felkészülnünk Trianon 100. évfordulójára, hogy megerősítjük magunkat óvodákban, iskolákban, egyetemekben, magyar-magyar kapcsolatokban a Kárpát-medencében" - jelentette ki a kormánybiztos.

A felújított épületrészt Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke áldotta meg.

MTI
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó