Széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést
2017. december 11. 09:34

Gyakran 70 km/h feletti lökésekre kell számítani, sőt, helyenként 85-90 km/h körüli széllökés is előfordulhat.

Borult lesz az ég, majd délelőttől délnyugat felől szakadozik, vékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Elsősorban az északi és keleti megyékben, és ott is egyre kevesebb helyen számíthatunk csapadékra: főleg eső várható, de északkeleten havas eső, havazás is lesz. Legkésőbb – a déli órákban – az északkeleti határszélen vált át a havazás esőre.

Egyre nagyobb területen fokozódik viharossá a déli szél.

Figyelmeztető előrejelzés. Forrás: met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14, az ország északkeleti harmadán 3 és 8 fok között alakul. Késő estére csak pár fokos hőmérséklet-csökkenés várható.

Hétfő délelőttől északnyugaton ismét egyre gyakrabban 70 km/h feletti lökésekre kell számítani, sőt, időnként egy-egy 85-90 km/h körüli vagy – különösen Sopron környékén – kevéssel afeletti széllökés is előfordulhat.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Bajnai tálalja az új Soros-tervet
  A dokumentum a migráció támogatása mellett leginkább morális érveket sorakoztat fel, különösen sokat emlegeti a szolidaritást.
 • Sípolással és bekiabálásokkal cirkuszolt az ellenzék
  Kövér László az ellenzék viselkedésére reagálva azt mondta: „az ülés alatt orvosi ügyelet áll rendelkezésre, aki rosszul érzi magát, odafáradhat”.
MTI Hírfelhasználó