Kunhalmi: Méltó jelölt Karácsony Gergely
2017. december 11. 10:22

Programbemutató nagygyűlést tartott az MSZP a hét végén, ahol kiderült, egy másik ellenzéki párt listavezetője, a párbeszédes Karácsony Gergely lehet a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja, budapesti elnöke szerint azért nem lett végül kongresszus, mert ahhoz előbb egy összefogási megállapodás kell, és főleg közös miniszterelnök-jelölt, olyan, aki méltón képviseli a baloldali emberek vágyait és méltó viszonyát a hazához.

A Párbeszéd elnevezésű kispártot vezető zuglói polgármesterrel kapcsolatban a szocialista politikus úgy fogalmazott: mivel az MSZP-nek van alapszabálya, annak értelmében a belső testületeknek még jóvá kell hagynia Molnár Gyula jelölését. Ha ez megtörténik, arról a kedves rádióhallgatók is értesülnek.

Arról, hogy mennyire tudná a zuglói polgármester hitelesen képviselni az MSZP politikáját, azzal együtt például, hogy egy vasárnap kiszivárgott hangfelvételen Karácsony a politikusi munkáját nyomdafestéket nem tűrő szavakkal kommentálta, Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott: a Párbeszéd és „Gergely” programja áll a legközelebb az MSZP-éhez, és ő baloldali embernek tartja Karácsonyt, hiszen sokat tesz kerületének szegény embereiért.

Megjegyezte: szomorú a szociáldemokrata szíve, hogy a Fidesz vezette kormányok a kapott választói felhatalmazást a választók egymás ellen fordítására használja fel. Egy kérdésre válaszolva kijelentette, ha most kormányra kerül a pártja, nem lesznek megszorítások, igaz, osztogatások sem.

Fotó: Kurucz Árpád

Nem baj, ha nem párttag a miniszterelnök-jelölt

Pártja jelenlegi helyzetéről azt mondta: vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, vannak, akik alkalmasak vezetőnek, és vannak, akik nem. Szerinte a mostani helyzetben az a feladatuk, hogy – az ország érdekét nézve – egy olyan embert találjanak jelöltnek, akiben bíznak az emberek, és képes baloldali programot végrehajtani, illetve nemcsak öncélú politizálásra képes, hanem mások javára is dolgozik.

A solymári időközi önkormányzati választással kapcsolatban, egy kérdésre válaszolva határozottan cáfolta, hogy a Jobbikkal – mint fogalmazott, egy félfasiszta párttal – lenne országos koordináció az egyéni jelöltekkel kapcsolatban, annak ellenére sem, hogy sok demokratikus szavazót megtéveszthetett a Jobbik „cukiság kampánya”.

Magával a választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: még nem lefutott meccs a választások kimenetele, szerinte ehhez a reményhez megfelelő táptalajt ad a solymári időközi választás eredménye.

hirado.hu - Kossuth Rádió 180 perc
Címkék:
  • Polgárverés – 12 éve
    Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
MTI Hírfelhasználó