Megépül a nyugati elkerülő út Gyöngyösön
2017. december 11. 10:59

Megépül a több mint egy évtizede elkezdett, majd félbehagyott nyugati elkerülő út Gyöngyösön - jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón a városban.

Horváth László hangsúlyozta: a kormány november 28-i döntése értelmében elkötelezte magát a nyugati elkerülő út megépítése mellett és az előkészítéshez szükséges 100 millió forintot is biztosítja a beruházáshoz.

Fontos fejlesztésről, egyben a helyiek régi és jogos igényéről van szó, hiszen a projekt több mint 10 éve egyszer már elindult, majd "sajátságos torzót szülve" abbamaradt - mondta, hozzátéve: bár akkoriban csaknem egymilliárd forintot költöttek erre, a mai napig mezőgazdasági feltáró útként van nyilvántartva, mivel nem csatlakozik egyetlen közúthoz sem.    

A képviselő szólt arról is, hogy a korábbi engedélyes tervek lejártak, ezért az előkészítés részeként újra kell tervezni és engedélyeztetni a beruházást, amelynek kivitelezése előreláthatólag 2018 második felében kezdődhet el, teljes költségvetése pedig 2-3 milliárd forint körül lesz.

A mintegy másfél kilométer hosszú, több körforgalmi csomópont kialakítását is magában foglaló útszakasz megépítése szervesen kapcsolódik a Mátra fejlesztési programhoz: a térség megközelíthetőségének könnyítése mellett Gyöngyös átmenő forgalmát is csökkenti - közölte Horváth László.    

Jelezte: a projekt megvalósítására ezúttal garanciát jelent, hogy az elmúlt években elkezdett környékbeli útfejlesztések mindegyike rendben elkészült.

Kitért arra is, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfőn várhatóan kérdést intéz majd Orbán Viktor miniszterelnökhöz a témában, ez "felkészületlenségről tesz tanúbizonyságot, rosszindulatú és személyeskedő". Horváth László rámutatott: az elkerülő megépítéséről szóló kormánydöntés november 28-án megszületett, míg Vona Gábor a kérdését december 6-án nyújtotta be írásban az Országgyűlésnek.    

Ennek kapcsán a képviselő arra kérte a politikai és közéleti szereplőket, hogy "ne tegyék politikai küzdelmek és zsákmányszerzés tárgyává" ezt az ügyet.

MTI
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • A nemzet védelme a történelem értelme
  Számunkra nem célja van a történelemnek, hanem értelme: az, hogy fennmaradjon az a nemzet, amelynek része vagyunk, és az a kultúra, amely otthonunkká teszi a szülőföldünket.
 • Róna Péter és a magyar valóság
  Ráadásul érzek Róna szavaiban egy jó adag liberális intoleranciát is: ha nem úgy gondolkodtok, mint mi, nyugatiak és nyugatimádók, akkor csak és kizárólag keletiek és barbárok lehettek.
 • Bayer: A hetedik koporsó
  A mi tisztünk bebizonyítani, hogy hiába ácsolják újra és újra a koporsóinkat, soha, senkinek nem fog sikerülni.
MTI Hírfelhasználó