Csőbomba robbant New Yorkban
2017. december 11. 16:55

Ismeretlen eredetű robbanás történt hétfőn New York Manhattan városrészében egy buszpályaudvarnál, ennek következtében három metróvonalat kiürítettek.

Az ABC hírtelevízió úgy értesült, hogy csőbomba robbant egy aluljáróban a nagy forgalmú Port Authority buszpályaudvarnál. A rendőrség megerősítette, hogy elfogtak egy gyanúsítottat.

Az első sajtóértesülések sebesülteket is említettek, de később a rendőrség azt közölte, hogy csak egyetlen ember sérült meg komolyabban, maga a gyanúsított, akihez túl közel lépett működésbe a robbanóeszköz. Más információk még egy – könnyebb – sebesültről tesznek említést.

Terrorcselekményre tett kísérlet volt a New York-i csőbombás robbantás

Terrorcselekményre tett kísérlet volt a hétfőn sikertelenül elkövetett csőbombás robbantás a Times Square közelében New York – közölte Bill de Blasio, a város polgármestere és James O’Neil rendőrfőnök.

Hírforrások szerint a robbanás véletlenül következett be. A történtek felelőse egy kezdetleges csőbombát kötözött magára, a robbanószerkezet a feltételezések szerint véletlenül lépett működésbe. A robbanásban négyen sebesültek meg könnyebben, köztük a csőbomba készítője, akit időközben a 27 éves Akayed Ullahként azonosítottak a hatóságok. Értesülések szerint a férfi bangladesi származású, Brooklynban él.

A férfit őrizetbe vették az amerikai hatóságok.

MTI
Címkék:
  • Polgárverés – 12 éve
    Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
MTI Hírfelhasználó