Botka ma már hallgat a fideszes téglákról
2017. december 12. 00:36

Nem árulta el az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje, hogy vannak-e még fideszes ügynökök a szocialistáknál. Botka László a lemondásakor emlegetett beépített embereket, most kevésbé volt bőbeszédű. Míg a szocialisták új miniszterelnöki reménysége kiszivárogtatott hangfelvétel miatt volt kénytelen magyarázkodni, a Fidesz támogatottsága rekordszintre ugrott.

Szeged szocialista polgármestere októberben mondta le a miniszterelnöki jelölést, akkor arról beszélt, az ellenzék egy része nem akar győzni a 2018-as választáson. Egy hétfői eseményen nem kommentálta a jelenlegi helyzetet.

Azóta a sajtóban többen is azt latolgatták, hogy a Fidesz megpróbálja-e életben tartani a mélyrepülésben lévő MSZP-t, hogy megossza az ellenzéki erőket.

„Én azt gondolom, ha van, akkor tegyék le a bizonyítékot, ezt szeretném mindenkitől kérni” – fogalmazott a Hír TV-nek Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő.

Az LMP-s Demeter Márta korábban azért lépett ki a szocialista pártból, mert úgy látta, hogy az MSZP egyéni és üzleti érdekek mentén kész együttműködni a Fidesszel. „Én továbbra is fenntartom az állításaimat. Azt gondolom, hogy a politikai teljesítményt minden választópolgár meg tudja ítélni, és továbbra is azt tudom mondani, hogy abban a szappanoperában, amely az ellenzék egy részénél megy, az LMP továbbra sem kíván részt venni” – mondta Demeter.

A kör, amelyet Botka megbuktatójaként emlegettek az MSZP-ben, most Karácsony Gergely miniszterjelöltsége mögé állt be. Bár az ronthat pozícióin, hogy a zuglói polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, hogy kár volt elkezdeni miniszterjelölti kampányát. A Párbeszéd független képviselője hétfőn nem akarta kommentálni a szivárogtatást.

„Mi nem arról szeretnénk beszélni, hogy melyik párt kit hagy cserben, melyik párt kivel áll össze, hanem arról, hogy ki képviseli az embereket. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként jelentkezett be tulajdonképpen” – nyilatkozta Szabó Tímea, a párt társelnöke.

A liberálisok közben kiálltak Karácsony Gergely mellett. „Együtt kell működni, a parancs ezt mutatja; ahol van együttműködés, jó eredményt ér el az ellenzék, lásd solymári időközi választás: toronymagasan nyert a Fidesz az elmúlt években Solymáron, most nézzék meg, néhány szavazattal tudott nyerni, mert volt együttműködés a jelölt mögött. Mindenhol sokkal jobb az eredmény, ha van együttműködés. Karácsony Gergely vállalta, Zugló sikeres polgármestere, oda kell állni mögé és támogatni” – emelte ki Fodor Gábor.

Közben a Republikon friss kutatása szerint míg az ellenzék támogatottsága legjobb esetben is csak stagnál, a kormánypártok népszerűsége rekordmagasan áll.

HírTV
Címkék:
  • Polgárverés – 12 éve
    Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
MTI Hírfelhasználó