Több helyen megdőlt a melegrekord
2017. december 13. 00:03

Ma az ország nagy részén tavasziasra fordult az időjárás. Sok helyen 10 fok körüli értékeket mértek. Budapesten megdőlt a napi melegrekord, a János-hegyen hajnalban 15,2 Celsius-fok volt a minimumhőmérséklet, így ez lett az új fővárosi rekord – derült ki az M1 délutáni műsorából.

Megdőlt az országos melegrekord is, eddig az 1994-es Bácsalmáson mért 17,2 Celsius-fok tartotta a rekordot, azonban ezt ma megelőzte Drávaszabolcs, ahol 18,8 Celsius-fokot mutattak a hőmérők.

A keddi kellemes időjárásnak azonban hamar búcsút inthetünk, ugyanis észak felől érkezik egy hidegfront, amely már éjszaka elérhet egyes megyéket. A hidegfronttal együtt csapadék is érkezhet, amely havas eső vagy a fenti területeken akár friss hó formájában hullhat le.

Szerda délután már az Észak-Dunántúlon többórás napsütésre van kilátás, azonban keleten, délkeleten estig is kitarthat a borongós, esős idő. Az északnyugati, majd estétől a délnyugatira forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 7 Celsius-fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést is kiadott a sok eső miatt, azonban ez csak Somogy megyét érinti, ahol akár 15-20 milliméter csapadék is hullhat szerda reggelig.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Bajnai tálalja az új Soros-tervet
  A dokumentum a migráció támogatása mellett leginkább morális érveket sorakoztat fel, különösen sokat emlegeti a szolidaritást.
 • Sípolással és bekiabálásokkal cirkuszolt az ellenzék
  Kövér László az ellenzék viselkedésére reagálva azt mondta: „az ülés alatt orvosi ügyelet áll rendelkezésre, aki rosszul érzi magát, odafáradhat”.
MTI Hírfelhasználó