Rácsok mögött karácsonyozik a gyanúsított MSZP-s
2017. december 17. 14:56

Harminc napra rács mögé kerül Simonka Csaba – tudta meg a 24.hu. A Pestisracok.hu korábban arról számolt be, hogy az ügyvédként is tevékenykedő MSZP-s képviselő fenyegetéssel érte el, hogy egy ingatlan tulajdonjogát egy harmadik személynek áron alul átruházzák. A későbbi házkutatást követően kábítószerfogyasztás, és az azzal való kereskedelem gyanúja is fölmerült Simonkával szemben, aki tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. A portál Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészég szóvivőjétől úgy tudja, „a kényszerintézkedést a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a bíró”. A döntés nem jogerős, a gyanúsított és az ügyészség is fellebbezett.

Mint arról a PestiSrácok.hu korábban is beszámolt, Simonka Csaba, MSZP-s önkormányzati képviselőként is működő ügyvédet a Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és indítványozták az előzetes letartóztatását.

A fővárosi főügyész közleménye szerint a gyanúsított járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után az ügyvéd idén júliusban az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy a valós értéknél alacsonyabb árért ruházza át egy harmadik személyre a tulajdonjogot.

A sértett azonban az utolsó pillanatban közbeavatkozott. A közlemény szerint pénteken a hajnali órákban házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén.

A házkutatáskor kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Mindezek alapján a férfit zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás kísérlete, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és vették őrizetbe.

Kamarás Géza, Simonka Csaba ügyvédje korábban a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy az MSZP-s politikus az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket. Az őrizetbe vételre az MSZP is reagált. A párt közleményében azt írta, hogy „Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát.”

hirado.hu - PestiSracok.hu
Címkék:
  • Polgárverés – 12 éve
    Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
MTI Hírfelhasználó