A veronai buszbaleset áldozataira emlékeztek
2018. január 19. 00:14

Az egy évvel ezelőtti, tragikus veronai buszbaleset áldozataira emlékezett a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium, és a Vásáry Tamás Alapítvány.

A megemlékezésen adták át a Szinyei-emlékérmeket, amelyeket idén posztumusz a balesetben elhunyt diákok és tanárok kaptak. Vigh György, az iskola egykori testnevelő tanára, aki ott ült a buszon és több diák életét megmentette, saját lányát és fiát azonban elvesztette a balesetben azt mondta: azóta is rémálmok gyötrik.

Ahogy a tanár fogalmazott: „nincs olyan éjszaka, hogy ne úgy feküdjek le aludni, hogy a buszon vagyok. Mindig próbálok másfelé indulni, hogy hátha akkor többet tudok tenni, többet tudok segíteni. De hát ezek mind csak ilyen álomvilágban lévő dolgok. Ami megtörtént, az már megtörtént. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy így alakult a dolog. És a legborzasztóbb, hogy 17 kedves tanítványomat, barátomat és gyerekeimet veszítettem el.”

Mint ismert, 2017. január huszadikán tizenheten vesztették életüket, amikor a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz a veronai autópályán eddig ismeretlen okból letért az útról, fékezés nélkül az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd egy autópályahíd pillérének csapódott, végül kigyulladt. A buszon összesen ötvenhatan utaztak, az iskola szokásos sítáborának részt vevői, a gimnázium tanárai, diákjai, egykori diákjai, az egyik tanár családtagjai, valamint két sofőr.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó