Lemondott a Hunvald-per bírája
2018. január 21. 11:44

A Handó Tünde vezette Országos Bírósági Hivatal tevékenysége ellen tiltakozva lemondott posztjáról Rajmon Balázs, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája, értesült a HVG.

Rajmon vezette Hunvald György, Erzsébetváros egykori szocialista polgármesterének tárgyalását is, ami azt is jelenti, hogy a bíró lemondása miatt ezt a pert elölről kell kezdeni. A lap szerint a férfi azért döntött a pályaelhagyás mellett, „mert nem akart egy olyan bírói szervezet része lenni, amelyben nem szakmai alapon születnek döntések bírói álláshelyekről, nem szakmai alapon választják ki a szervezet vezetőit, és amelyben a központi adminisztratív szerv, vagyis az Országos Bírósági Hivatal már konkrét eljárási iránymutatást is ad a bíráknak arról, hogyan kell eljárniuk”.

Hunvald György 2009-ben került előzetes letartóztatásba hűtlen kezelés vádjával. 2010 novemberében emeltek ellene vádat. A vádpontok közt százmilliós csalástól kezdve kerékbilincsek levetetéséig sokféle bűncselekmény szerepelt. A Fővárosi Törvényszék 2012-ben hozott elsőfokú ítéletet az ügyben. Hunvaldot több vádpontban is felmentették, ugyanakkor több másban elítélték. Börtönbe viszont nem kellett vonulnia, a büntetésekbe ugyanis beszámították az előzetesben töltött időt is.

A Legfőbb Ügyészség azonban három lezárult bírósági fok és egy jogerős ítélet után perújítást kezdeményezett. 2016 decemberében kezdték újratárgyalni az ügyet. Ezt kell Rajmon lemondása miatt újra elkezdeni.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • Az üzenetek Junckerékhez és Macronhoz is eljutnak majd
  Az Európa jövőjéről lefolytatott fórumokon megfogalmazott legfontosabb üzeneteket a kormány el fogja juttatni az Európai Bizottságnak és Emmanuel Macron francia elnöknek is. Utóbbi korábban maga javasolta, hogy minden tagállamban legyen állami konzultáció Európa jövőjéről – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a közmédiával.
 • A migráció liberális félreértelmezése
  A liberálisok individualista, az egyénből kiinduló szemlélete lehetetlenné teszi azt, hogy a migráció csoportos, kollektív, tömeges megjelenési formájával kezdeni tudjanak valamit.
 • Brüsszel legújabb elképesztő "termékei"
  Brüsszel jelenlegi bevándorláspárti többsége továbbra is ontja magából a migránspárti intézkedéseket és javaslatokat, legújabb elképesztő "termékei" a migránskártya és a migránsvízum - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó