Gigaberuházásba fogott a Google
2018. január 22. 11:41
A cég nyolc optikai kábelt fektetett le az óceánok fenekére, ezeken zajlik a világ internetforgalmának negyede. Most újabb kábelek kiépítésén dolgoznak, az egyiken a Facebookkal közösen. A Microsoft és a Facebook tavaly egy 6600 km hosszú kábellel bővítette az óceán mélyén húzódó hálózatát, amelyen 160 terabites sebességgel áramlik az adat Európa és Amerika között. A Google sem szeretne lépéshátrányba kerülni felhőszolgáltatásaival az Amazonhoz vagy a Microsofthoz képest, ezért három új kábel kiépítését kezdi meg – írta hvg.hu.

A Google a jelenlegi nyolc kábelével a világ internetforgalmának mintegy 25 százalékát bonyolítja le. A Curie, a Havfrue és a HK-G névre keresztelt új kábeltrió ezt a kapacitást fogja növelni. A Curie Észak- és Dél-Amerikát köti össze, a Havfrue az USA keleti partját Európával, a HK-G pedig Hongkong és Guam között húzódik majd. A háromból a Curie-kábel az egyetlen, amelyet önállóan épít meg a Google, a másik kettő konzorciumban készül el. A Havfrue megépítésébe a Facebook is betársul. A cég szerint a beruházás nyomán a jelenleginél sokkal jobb és stabilabb lesz majd a szolgáltatásuk Európában és Ázsiában is.

Infostart / InfoRádió
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó