Már máshogy gondolkozik a kvótákról Ujhelyi
2018. február 16. 21:49

A szocialisták nem támogatják a kötelező kvótákat – mondta az MSZP európai parlamenti képviselője, aki másfél éve még azt is vitatta, hogy léteznének ilyenek. Ujhelyi István ma már úgy látja, a kötelező betelepítési rendszer nem működik, és nem oldja meg a bevándorlás problémáját. Párttársa, Szanyi Tibor azonban még tavaly novemberben is támogatta a kötelező kvótákat.

„Semmilyen kötelező, normatív, állandó kvótát nem támogatok az Európai Unióban” – ezt mondta pénteken a szocialista Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott: nem támogatja a kvótákat, mert szerinte a kötelező betelepítési rendszer nem működik, és nem oldja meg a bevándorlás problémáját.

„Nincs és nem is lesz semmifajta kötelező kvóta” – ezt szintén a szocialista Ujhelyi István mondta, még 2016 októberében, amikor a magyar kormány népszavazást kezdeményezett az uniós kvóták miatt. Az MSZP-s politikus akkor még úgy fogalmazott: nem létezik olyan uniós terv, amely a betelepítést támogatja.

Erről a korábban nem létezőnek minősített kvótáról Ujhelyi István most azt mondta: nem támogatja, mert nem működik.

A kötelező, felsőkorlát nélküli kvótákat párttársa, Szanyi Tibor szavazta meg 2017 novemberében.

Ugyanezt tette a Párbeszéd Magyarországért EP-delegáltja, Jávor Benedek is. Aki szintén igennel voksolt, amikor Strasbourgban szavazni kellett az uniós kvótákról.

A Párbeszéd elnöke most tagadta, hogy támogatnák a kötelező kvótákat. Karácsony Gergely azt mondta: az MSZP és a Párbeszéd jelenleg nem a betelepítéssel foglalkozik, hanem a kivándorlást akarja megakadályozni.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó