Már máshogy gondolkozik a kvótákról Ujhelyi
2018. február 16. 21:49

A szocialisták nem támogatják a kötelező kvótákat – mondta az MSZP európai parlamenti képviselője, aki másfél éve még azt is vitatta, hogy léteznének ilyenek. Ujhelyi István ma már úgy látja, a kötelező betelepítési rendszer nem működik, és nem oldja meg a bevándorlás problémáját. Párttársa, Szanyi Tibor azonban még tavaly novemberben is támogatta a kötelező kvótákat.

„Semmilyen kötelező, normatív, állandó kvótát nem támogatok az Európai Unióban” – ezt mondta pénteken a szocialista Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott: nem támogatja a kvótákat, mert szerinte a kötelező betelepítési rendszer nem működik, és nem oldja meg a bevándorlás problémáját.

„Nincs és nem is lesz semmifajta kötelező kvóta” – ezt szintén a szocialista Ujhelyi István mondta, még 2016 októberében, amikor a magyar kormány népszavazást kezdeményezett az uniós kvóták miatt. Az MSZP-s politikus akkor még úgy fogalmazott: nem létezik olyan uniós terv, amely a betelepítést támogatja.

Erről a korábban nem létezőnek minősített kvótáról Ujhelyi István most azt mondta: nem támogatja, mert nem működik.

A kötelező, felsőkorlát nélküli kvótákat párttársa, Szanyi Tibor szavazta meg 2017 novemberében.

Ugyanezt tette a Párbeszéd Magyarországért EP-delegáltja, Jávor Benedek is. Aki szintén igennel voksolt, amikor Strasbourgban szavazni kellett az uniós kvótákról.

A Párbeszéd elnöke most tagadta, hogy támogatnák a kötelező kvótákat. Karácsony Gergely azt mondta: az MSZP és a Párbeszéd jelenleg nem a betelepítéssel foglalkozik, hanem a kivándorlást akarja megakadályozni.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó