Nem született megállapodás az orosz-ukrán csúcson
2018. február 17. 11:10

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ukrán hivatali kollégájával, Pavlo Klimkinnel pénteken Münchenben a kelet-ukrajnai válság rendezéséről, a 2015 februárjában Minszkben nemzetközi közvetítés eredményeként aláírt egyezmények rendelkezéseinek teljesítéséről is megbeszélést folytattak.

„A párbeszédet folytatnunk kell. Egyelőre semmiben sem állapodtunk meg, mert eltér az orosz álláspont a mienktől” – emelte ki az ukrán külügyminiszter, aki szerint humanitárius szempontból mégis jelentős volt a találkozó, hiszen új lendületet adhat a megbeszéléseknek.

Mint mondta, a tárgyalások szombaton folytatódhatnak az orosz-ukrán-német-francia részvétellel működő, úgynevezett „normandiai négyek” csoportjának keretében.

A müncheni konferencián részt vevő orosz tárgyalási delegáció is késznek mutatkozott arra, hogy február 17-én tartsák meg a normandiai négyek eredetileg péntekre kitűzött tanácskozását, amelyet Sigmar Gabriel német külügyminiszter távolléte miatt kellett elhalasztani.

A német tárcavezetőnek ugyanis váratlanul Berlinbe kellett utaznia egy sajtókonferenciára, amelyet a Die Welt című német lap Törökországban egy éve bebörtönzött tudósítójának, Deniz Yücelnek péntek délután bejelentett szabadlábra helyezése ügyében tart.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Folytatódott a cirkusz
  Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. Több vidéki városban is szerveztek megmozdulást, azok már mind rendzavarás nélkül véget értek.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
MTI Hírfelhasználó