A Momentum ütné a rendszert, amíg össze nem roppan
2018. február 18. 00:42

Agresszív ellenzéki politikát ígér Fekete-Győr András, ha nem lesz kormányváltás.

Kampánynyitó és évértékelő beszédet tartott szombaton Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke. Elsőként arról emlékezett meg, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt járt sikerrel NOlimpia-kezdeményezésük, majd tízezres demonstrációt tartottak az EU-csatlakozás évfordulóján, elindították a cselekvés köreit, ősszel pedig újabb népszavazási kezdeményezésüknek elébe menve, a kormány magától fogadta el a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló törvényt.

Választási programot alkottak, szervezetet építettek több mint 1500 taggal és több mint száz helyi szervezettel, külföldön is. 106 helyi jelöltjük holnapután fog hozzá, hogy két hét alatt összegyűjtsék a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat.

Szerinte a Momentum-generáció kétmillió politikai árvát, kétmillió becsapott választópolgárt jelent, akiknek elegük van a múltba révedő, korrupt kormányból és a tehetetlen ellenzékből egyaránt.

Ez a generáció látja a parlamenti munkába belefásultak és a hatalomtól megrészegültek hibáit is. Mi már tanultunk a hibáikból. Mi egy becsületes, ambíciózus, dolgozó generáció vagyunk. Mert már mi vagyunk minden harmadik munkavállaló Magyarországon – jelentette ki. Úgy fogalmazott: a tét számukra nem csak az, hogy mi lesz a következő kormánypárt neve, hanem az is, hogy végérvényesen szétszélednek-e a világban.

A beszédben ostorozta a parlamenti ellenzéket, amelynek felelőssége van abban, hogy most kevésbé a kormányváltás, inkább a kétharmad megakadályozása a kérdés. „8 év alatt 11 milliárd adóforint állami támogatást kaptak, ehhez képest mindig hasonló esélyekkel futnak neki a választásnak” – mutatott rá.

Kijelentette: a Parlamentbe készülnek, és készen állnak egy jobb kormányzásra, de készen kell állniuk egy ugrásra kész, ütőképes mozgalmiságra is. Ezért a Momentum mozgalmi programot is alkot, ami arról fog szólni, hogy ha nem lesz kormányváltás áprilisban, hogyan fogják agresszív ellenzéki politikával kiszorítani a Fideszt a hatalomból, „kihozni a politikát a parlamentből, és ütni-verni a rendszert addig, amíg össze nem roppan”.

24.hu
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó