A Momentum ütné a rendszert, amíg össze nem roppan
2018. február 18. 00:42

Agresszív ellenzéki politikát ígér Fekete-Győr András, ha nem lesz kormányváltás.

Kampánynyitó és évértékelő beszédet tartott szombaton Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke. Elsőként arról emlékezett meg, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt járt sikerrel NOlimpia-kezdeményezésük, majd tízezres demonstrációt tartottak az EU-csatlakozás évfordulóján, elindították a cselekvés köreit, ősszel pedig újabb népszavazási kezdeményezésüknek elébe menve, a kormány magától fogadta el a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló törvényt.

Választási programot alkottak, szervezetet építettek több mint 1500 taggal és több mint száz helyi szervezettel, külföldön is. 106 helyi jelöltjük holnapután fog hozzá, hogy két hét alatt összegyűjtsék a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat.

Szerinte a Momentum-generáció kétmillió politikai árvát, kétmillió becsapott választópolgárt jelent, akiknek elegük van a múltba révedő, korrupt kormányból és a tehetetlen ellenzékből egyaránt.

Ez a generáció látja a parlamenti munkába belefásultak és a hatalomtól megrészegültek hibáit is. Mi már tanultunk a hibáikból. Mi egy becsületes, ambíciózus, dolgozó generáció vagyunk. Mert már mi vagyunk minden harmadik munkavállaló Magyarországon – jelentette ki. Úgy fogalmazott: a tét számukra nem csak az, hogy mi lesz a következő kormánypárt neve, hanem az is, hogy végérvényesen szétszélednek-e a világban.

A beszédben ostorozta a parlamenti ellenzéket, amelynek felelőssége van abban, hogy most kevésbé a kormányváltás, inkább a kétharmad megakadályozása a kérdés. „8 év alatt 11 milliárd adóforint állami támogatást kaptak, ehhez képest mindig hasonló esélyekkel futnak neki a választásnak” – mutatott rá.

Kijelentette: a Parlamentbe készülnek, és készen állnak egy jobb kormányzásra, de készen kell állniuk egy ugrásra kész, ütőképes mozgalmiságra is. Ezért a Momentum mozgalmi programot is alkot, ami arról fog szólni, hogy ha nem lesz kormányváltás áprilisban, hogyan fogják agresszív ellenzéki politikával kiszorítani a Fideszt a hatalomból, „kihozni a politikát a parlamentből, és ütni-verni a rendszert addig, amíg össze nem roppan”.

24.hu
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Tökéletlenek a Centrálban
  Budapesten most először lesz látható David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró éjfekete humorú komédiája, a Tökéletlenek.
MTI Hírfelhasználó