A Mátrai Erőmű cáfolta Vona állításait
2018. február 19. 10:08

A Jobbik elnöke egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy az elmúlt időszakban többször járt a Mátrai Erőműben, a társaság viszont hivatalos válaszban cáfolta Vona állítását. A pártelnök még a látogatások évszámaira sem emlékszik, de biztos benne, hogy az erőmű téved – közölte a Kékes Online.

A február első napjaiban tartott gyöngyösi sajtótájékoztatóján Vona Gábor és a Jobbik szakpolitikusa, Kepli Lajos közösen beszélt a párt energiastratégiájáról és a Mátrai Erőműről.

 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart az Országgyűlés Irodaházában 2017. február 18-án. A Jobbik nyolc évben maximálná, hogy valaki miniszterelnök lehessen Magyarországon - mondta a pártelnök (MTI-fotó: Mohai Balázs)

Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart (MTI-fotó: Mohai Balázs)

Vona Gábor kijelentéseit az elmúlt években, az erőmű többszöri látogatása során szerzett tapasztalatokra alapozta – írta meg a Kékes Online. A portál szerint ezekkel az állításokkal még a mellette álló párttársát, Kepli Lajost is meglepte, akinek a döbbenet ült ki az arcára a kijelentéseket után.

A sajtótájékoztatót követően a Kékes Online kérdésekkel fordult a Mátrai Erőműhöz, ahonnan a következő választ kapták: „kijelentésével ellentétben Vona Gábor ebben a választási ciklusban nem többször, hanem mindössze egyetlen alkalommal, közel három éve, még 2015-ben járt az erőműben”.

A Mátrai Erőmű területére még egy országgyűlési képviselő sem sétálhat be kedvére és nyomtalanul, szigorú beléptetési és adminisztratív biztonsági kötelezettségeknek kell eleget tenni. Az erőmű tehát precízen dokumentálja látogatóit.

A Kékes Online ezek után felhívta Vona Gábor figyelmét az ellentmondásra. De a Jobbik elnöke újra kijelentette: többször járt a Mátrai Erőműben, bár évszámokkal nem tudott szolgálni.

A Jobbik elnöke úgy alkot állásfoglalást és energiastratégiát, hogy három éve nem járt a Mátrai Erőműben – jelentette ki a portál a cikkben. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje és országgyűlési képviselőjelöltje a Mátrai Erőmű kapcsán hazudik egy sajtótájékoztatón – tették hozzá.

hirado.hu - kekesonline.hu
Címkék:
 • Permanens forradalom
  Hát igen, vannak Nagy Idők és vannak nagy pillanatok. És adjunk hálát a Sorsnak, hogy ismét részesei lehetünk.
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • 12 év családbarát és 8 év családellenes kormányzás
  Az elmúlt húsz évből 12 év telt el családbarát és 8 év családellenes kormányzással Magyarországon – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára.
 • A magyarok döntő többsége elutasítja az erőszakot
  A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.
 • A Kossuth tér nem lesz Majdan
  A mostani káosz elsődleges célja az ország rossz színben történő feltüntetése, és ebben a hazai ellenzék is sajnálatos módon partnernek bizonyul.
MTI Hírfelhasználó