A Kreml szerint a NOB korrekten jár el
2018. február 19. 12:41

Nem kívánta kommentálni a vegyespárosban olimpiai bronzérmes Alekszandr Kruselnyickij orosz curlinges pozitív doppingtesztjével kapcsolatos híradásokat hétfőn Moszkvában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, de kijelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korrektül járt el a helyzetben.

Peszkov arra intette az őt kérdező újságírókat, hogy várjanak a hivatalos moszkvai kommentárra a B-doppingteszt hivatalos eredményének bejelentéséig.

"A NOB ebben a helyzetben nagyon óvatosan és nagyon korrektül viselkedik" - mondta.

Pozitív doppingtesztje miatt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn indított eljárást a vegyespárosban bronzérmes orosz curlingpáros férfi tagja ellen. A bejelentés vélhetően arra utal, hogy a B próba megerősítette az első vizsgálati eredményt. A CAS a tiltott szert nem nevezte meg, de az ügyet jól ismerő forrás arról számolt be vasárnap, hogy Kruselnyickij mintájában meldonium nyomaira bukkantak.

A culingesre, aki feleségével, Anasztaszija Brizgalovával harmadik lett a vegyespárosok versenyében, vélhetően felfüggesztés vár, illetve a pozitív doppingteszt az érem elvesztésével járhat.

MTI
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Folytatódott a cirkusz
  Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. Több vidéki városban is szerveztek megmozdulást, azok már mind rendzavarás nélkül véget értek.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
MTI Hírfelhasználó