LMP: a kormány nem törődik a magyar emberekkel
2018. február 19. 14:17

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a kormánypártok nem törődnek az emberekkel, ezt bizonyítja, hogy a parlament házbizottságának hétfői rendkívüli ülésén nem támogatták a családosok kilakoltatásának megakadályozását célzó előterjesztésük gyorsított tárgyalását.

Szél Bernadett az Országháznál tartott sajtótájékoztatón kijelentette, a kormánypártok ezzel elismerték, hogy csupán kampányfogás volt a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása április végéig.

Az előterjesztést szintén jegyző Szabó Tímea (Párbeszéd) független képviselő kijelentette: 900 ezer végrehajtás van folyamatban Magyarországon, ami szerinte azt jelenti, hogy több millió család kerülhet az utcára.

Az előterjesztést Tóth Fanni, A Város Mindenkié mozgalom aktivistája ismertette: az önkormányzatok kötelezettségévé tennék a kilakoltatás előtt álló gyermekesek elhelyezését, emellett tiltanák a lakáskiürítés bírósági elrendelését, ha az által családok kerülnének az utcára. Az eseményen egy Budapestről kilakoltatott többgyermekes édesanya gyermekével a karján kérte mindenki számára a lakhatás biztosítását.

Szél Bernadett elmondta azt is: a kormánypártok - szintén indoklás nélkül - azon javaslatának tárgyalását sem támogatták, amely azt gátolná, hogy politikusok gyermekeket kampányeszközként használjanak. "A suszter maradjon a kaptafánál, a politikus a politikánál és ne a gyermekeken keresztül próbáljon szimpátiát szerezni magának" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy miért szüntetnék meg a családok otthonteremtési kedvezményét az új lakásokra, úgy válaszolt: az Elios-botránnyal kapcsolatban is az látszik, hogy olyan mértékű korrupció van az országban, hogy bőven jut lakhatási támogatásra, még több is, mint amennyit a Fidesz adott.

MTI
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó