Kisfilmekkel segítik az illegális bevándorlókat
2018. február 19. 18:02

Mini filmsorozatot támogatott a német evangélikus egyház, amelyben konkrét tanácsokkal látják el az illegális bevándorlókat, hogyan, merre induljanak, mit vigyenek magukkal. Még arra is felhívják a figyelmüket, hogy miként tudják megkerülni a hatóságokat, és eljutni az Európai Unió területére.

Német civil szervezetek a német evangélikus egyházzal karöltve szervezik a Líbiából Európa felé áradó illegális migrációt. A Frontex Európai Határ- és Hadseregvédelmi Ügynökség a Kockázatelemzés 2017 című jelentésében arról írt, hogy ezek az NGO-k és az embercsempészek minden bizonnyal kapcsolatban lehetnek egymással. A civil szervezetek, segélyszervezetek mögött pedig Soros György pénze is fellelhető.

A német evangélikus egyház, nem csupán az illegális migránsokat segítő mini filmsorozatot finanszírozza, hanem a Földközi-tengeren zajló segélyszervezeti mentőakciókat is, százezer euróval.

A Pesti Srácok bukkant a 2-3 perces kisfilmekre. Az egyik ilyen a tengeri mentést mutatja be. A kockákon egy afrikai fiatalember, Kidesha meséli el, hogyan jutottak el Líbiából az áhított Olaszországba. A sorozatot egy német filmes cég készíti a Német Evangélikus Egyház támogatásával. Gyakorlatilag reklámozzák is benne azt a szintén német műholdas telefont, ami alapfelszerelése egy migránsnak. Ennek segítségével ugyanis rövid idő alatt találhatnak rájuk a mentőhajók.

A kisfilmben cégnevet, telefonszámot közzétéve reklámozzák a biztos menekülés eszközét, milliókat bátorítva ezzel, hogy útra keljenek, miközben Európa egyre több országa látja be, hogy a migrációt nem támogatni és szervezni, hanem megállítani kell – írják a portálon.

hirado.hu - PestiSracok.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Tovább tart az erőszak – ismét rendőrökre támadtak az ellenzéki tüntetők
  A Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek csütörtök este Budapesten. A demonstráció több órán át békésen zajlott, de este a Budapesti Rendőr-főkapitányság már azt közölte: a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó