Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét
2018. február 20. 08:44

Donald Trump amerikai elnök hétfő esti Twitter-üzenetében biztosította támogatásáról a republikánus Mitt Romney szenátorjelöltségét.

Mitt Romney "nagyszerű szenátor és Orrin Hatch méltó követője lesz, teljes támogatásomat és beleegyezésemet élvezi" - írta a mikroblog-bejegyzésben Trump.

Romney - aki korábban massachusettsi kormányzó, majd a 2012-es elnökválasztáson a republikánusok elnökjelöltje volt - a múlt pénteken jelentette be egy közösségi portálon közzétett videón, hogy visszatér a politikába, és megpályázza Utah állam visszavonuló szenátora, Orrin Hatch székét. A bemutatkozó videón a milliárdos üzletember-politikus azt hangsúlyozta, hogy "független hang lesz" a kongresszusban. Megválasztását politikai elemzők szinte biztosra veszik, mert neve közismert, dúsgazdag és van pénze a kampányra, demokrata párti kihívója, Jenny Wilson, Salt Lake City önkormányzati tagja pedig gyönge ellenfél. Segíti Romneyt az is, hogy mormon, hiszen Utah állam a mormon egyház központja.    

Donald Trump és Mitt Romney viszonya nem felhőtlen. A 2016-os elnökválasztási kampányban kölcsönösen élesen támadták egymást, ám elnökké választása után Trump nagy sajtónyilvánossággal kísért vacsorán látta vendégül Romneyt egy manhattani étteremben, hogy felajánlja neki a külügyminiszteri posztot. Amikor azonban kiderült, hogy nem ő, hanem Rex Tillerson lesz az amerikai diplomácia irányítója, Romney támadássorozatot indított Trump ellen.

MTI
Címkék:
  • Színtiszta hibrid háború
    Lényegében önleleplező az AI közleménye: nyilvánosan vállalja, hogy a hibrid háborús tankönyv szerint zajlanak az akciók Magyarországon. Budapesten egy kijevi eseménysort akarnak elindítani.
  • Permanens forradalom
    Hát igen, vannak Nagy Idők és vannak nagy pillanatok. És adjunk hálát a Sorsnak, hogy ismét részesei lehetünk.
MTI Hírfelhasználó