3 ezer, utcán alvó hajléktalant számoltak össze Párizsban
2018. február 22. 00:26

Közel 3 ezer, az utcán éjszakázó hajléktalant számoltak össze a múlt héten Párizsban - jelentette be szerdán Bruno Julliard, a francia főváros alpolgármestere.

Párizsban most először számolta össze - múlt péntekre virradóra - az utcán alvó hajléktalanokat a fővárosi önkormányzat háromszáz szakembere mintegy 1700 önkéntes segítségével.

Az akció előzménye az, hogy heves vita robbant ki a hajléktalanokat segítő egyesületek és a kormány között, miután január 30-án Julien Denormandie területfejlesztési államtitkár azt állította, hogy Párizsban és környékén alig ötven egyedülálló férfi él csak az utcán.

"Csaknem 3 ezer embert számoltunk össze a párizsi közterületeken" - hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette, hogy "feltehetően ez jóval kevesebb, mint a valóságos szám".

Az 1700 önkéntes 350 csoportban járta az éjszaka folyamán a várost, s 2025 hajléktalant találtak az utcákon, 200 ember a pályaudvarokon húzta meg magát, 49 hajléktalan a kórházak sürgősségi osztályain talált menedéket, 377-en a metrómegállókban, 112-en a parkolóházakban, 129-en a vincennes-i erdőben, 20-an a boulogne-i parkerdőben, míg 40-en a Colline parkban aludtak.

Rajtuk kívül 672-en a nagy hideg miatt a fővárosi önkormányzat által biztosított sürgősségi szállásokon töltötték az éjszakát, azaz több mint 3 ezer fedél nélküli ember volt Párizsban.

Eric Pliez, a humanitárius szervezeteket tömörítő Samusocial elnöke szerint ha mindehhez hozzáadjuk azokat, akik csak a téli hónapokra találnak maguknak szállást, inkább 5 ezerre tehető a hajléktalanok száma Párizsban.

MTI
Címkék:
  • Színtiszta hibrid háború
    Lényegében önleleplező az AI közleménye: nyilvánosan vállalja, hogy a hibrid háborús tankönyv szerint zajlanak az akciók Magyarországon. Budapesten egy kijevi eseménysort akarnak elindítani.
  • Permanens forradalom
    Hát igen, vannak Nagy Idők és vannak nagy pillanatok. És adjunk hálát a Sorsnak, hogy ismét részesei lehetünk.
MTI Hírfelhasználó