Földi: Az ENSZ nem a megoldást keresi
2018. február 22. 22:50

Az ENSZ-tervezet legális bevándorlási útvonalakat hozna létre Európában és a határzárak lebontását is javasolja. Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint olyan tömegeket akarnak integrálni, akik látható módon nem akarnak beilleszkedni az európai társadalomba.

Földi László biztonságpolitikai szakértő az ENSZ migrációs tervezete kapcsán úgy fogalmazott: a paktum nem szünteti meg a migrációt kiváltó okokat.

„Erről nem beszélnek, nem szüntetik meg a háborúkat, nem foglalkoznak érdemben a népesedés rossz arányú fejlődésével, valamint nem foglalkoznak a környezetvédelmi hatásokkal sem, amelyek kiváltják a migrációt” – mondta Földi László az M1 reggeli műsorában.

Olyan tömegeket akarnak integrálni, akik látható módon nem akarnak beilleszkedni az európai társadalomba. A legnagyobb veszélyt – ezt napjainkban megéljük – az úgynevezett dzsihadista mozgalmak, valamint annak következményei, a merényletek és a terrortámadások jelentik – vélekedett a szakértő.

Épp a napokban jelent meg egy jelentés, amit egy spanyolországi székhelyű nemzetközi szervezet készített a dzsihádterrorról. A jelentés közölte, hogy 2017-ben körülbelül 1500 merénylet történt a világban, amelyeknek során több mint 13 ezren haltak meg – mondta Földi László.

A támadások során több mint 50 százalékban civil, 35 százalékban rendvédelmi, 11 százalékban pedig vallási épületeket vettek célpontba – tette hozzá.

A NATO egyik jelentése arról beszél, hogy 2020-ig 60 millió emberre lehet számítani, akik megindulnának Európa felé – emlékeztetett a szakértő. Az ENSZ nem a megoldást keresi, hanem egyfajta elkenését a problémának, valamint bizonyos kontinensek tönkretételét célozza meg – mondta a szakértő.

„Az Európa irányába elindult illegális migrációs folyamat egy invázió, egy háborús élethelyzet, és aki ezt támogatja, az kollaboránsa azoknak, akik Európa elfoglalásában érdekeltek” – jelentette ki Földi László.

hirado.hu - M1 Ma reggel
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó