Földi: Az ENSZ nem a megoldást keresi
2018. február 22. 22:50

Az ENSZ-tervezet legális bevándorlási útvonalakat hozna létre Európában és a határzárak lebontását is javasolja. Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint olyan tömegeket akarnak integrálni, akik látható módon nem akarnak beilleszkedni az európai társadalomba.

Földi László biztonságpolitikai szakértő az ENSZ migrációs tervezete kapcsán úgy fogalmazott: a paktum nem szünteti meg a migrációt kiváltó okokat.

„Erről nem beszélnek, nem szüntetik meg a háborúkat, nem foglalkoznak érdemben a népesedés rossz arányú fejlődésével, valamint nem foglalkoznak a környezetvédelmi hatásokkal sem, amelyek kiváltják a migrációt” – mondta Földi László az M1 reggeli műsorában.

Olyan tömegeket akarnak integrálni, akik látható módon nem akarnak beilleszkedni az európai társadalomba. A legnagyobb veszélyt – ezt napjainkban megéljük – az úgynevezett dzsihadista mozgalmak, valamint annak következményei, a merényletek és a terrortámadások jelentik – vélekedett a szakértő.

Épp a napokban jelent meg egy jelentés, amit egy spanyolországi székhelyű nemzetközi szervezet készített a dzsihádterrorról. A jelentés közölte, hogy 2017-ben körülbelül 1500 merénylet történt a világban, amelyeknek során több mint 13 ezren haltak meg – mondta Földi László.

A támadások során több mint 50 százalékban civil, 35 százalékban rendvédelmi, 11 százalékban pedig vallási épületeket vettek célpontba – tette hozzá.

A NATO egyik jelentése arról beszél, hogy 2020-ig 60 millió emberre lehet számítani, akik megindulnának Európa felé – emlékeztetett a szakértő. Az ENSZ nem a megoldást keresi, hanem egyfajta elkenését a problémának, valamint bizonyos kontinensek tönkretételét célozza meg – mondta a szakértő.

„Az Európa irányába elindult illegális migrációs folyamat egy invázió, egy háborús élethelyzet, és aki ezt támogatja, az kollaboránsa azoknak, akik Európa elfoglalásában érdekeltek” – jelentette ki Földi László.

hirado.hu - M1 Ma reggel
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó