Szanyi Tibor is támogatná Czeglédy Csaba jelöltségét
2018. február 23. 10:09

Egy olyan felszámolt iskolaszövetkezet ügyében tanúskodott Czeglédy Csaba, amely szerepel az ellene 6,3 milliárdos kárt okozó csalás miatt folyó büntetőeljárásban is. Szanyi Tibor demokratikus eljárásnak tartja, hogy Czeglédy képviselőjelöltként szabadulna a börtönből.

A makói, felszámolt iskolaszövetkezet ügyében hallgatták meg csütörtökön tanúként Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszéken. Az iskolaszövetkezet vezetői a vád szerint 2012 januárjától 2013 tavaszáig több mint félmilliárd forintnyi áfát csaltak el. A szövetkezet diákmunkásokat közvetített egy kft.-n keresztül a Czeglédy Csaba által irányított, szombathelyi Human Operator Zrt.-nek.

 

Ma kiderül, érvényesek-e az ajánlószelvényei

Ma kiderül, érvényesek-e az ajánlószelvényei Fotó: MTI/Kelemen Zoltán

Czeglédy a meghallgatáson elmondta, a Human Operatort 2001-ben kft.-ként alapították, a cég 2010 végén alakult át zrt.-vé. 2010-ig a kft. ügyvezetőjeként dolgozott, de 2005–2006 után az operatív ügyek intézésben egyre kevésbé vett részt. 2010 után a zrt. igazgatósági elnöke volt, mivel ügyvédként és önkormányzati képviselőként is tevékenykedett, két-három hetenként volt csak néhány órája az előkészített döntésekkel foglalkozni.

Minden középvezetőnek megvolt az illetékessége, hatásköre, a pénzügyi kérdéseket az adott gazdasági vagy pénzügyi vezető intézte.

Az MSZP–DK–Együtt szombathelyi önkormányzati képviselőjét éppen a Human Operator tevékenysége kapcsán gyanúsítják elkövetett mintegy 6,3 milliárd forint kárt okozó költségvetési csalással. Eszerint a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között diákmunka-közvetítő céghálózatot alakított ki azzal a céllal, hogy a közvetítő cégek, illetve strómanok által vezetett kilenc iskolaszövetkezet – köztük a makói – segítségével a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék.

Czeglédy az MSZP tagja, és ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

A szombathelyi választási bizottság ma dönt az április 8-i országgyűlési választáson indulni kívánó Czeglédy ajánlószelvényei érvényességéről, illetve a képviselőjelölti listára vételről. Nevében 721 ajánlást gyűjtöttek, ebből ötszáznak érvényesnek kell lennie a jelöltséghez, ami után mentelmi jog illeti meg, és ki kell engedni a letartóztatásból. A hatóságoknak kezdeményezniük kell a mentelmi jog felfüggesztését, ha folytatni akarják a nyomozást ellene.

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője a PestiSrácoknak nyilatkozva demokratikus megoldásnak tartotta, hogy Czeglédy jelöltként szabadulna a börtönből.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Tovább tart az erőszak – ismét rendőrökre támadtak az ellenzéki tüntetők
  A Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek csütörtök este Budapesten. A demonstráció több órán át békésen zajlott, de este a Budapesti Rendőr-főkapitányság már azt közölte: a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó