Sorost bírálta az LMP-s képviselő
2018. február 23. 11:26

Elhatárolódom azoktól az elképzelésektől, amiket Soros György képvisel, és mindattól a tevékenységtől, amit megvalósít – jelentette ki a parlamentben kedden Ikotity István LMP-s képviselő.

Az ellenzéki honatya a Stop Soros törvényjavaslat tárgyalásakor jelentkezett kétperces felszólalásra, amelyben többek között úgy fogalmazott: „Azt gondolom, amióta az eszem tudom, Soros Györgyről az a kép él bennem, hogy a kapitalizmus lehető legrosszabb arcát mutatta be hazánknak.

Ő az, aki spekulációból szerezte a vagyonát, ő az, aki ezt nyilván nem egy értékteremtő tevékenységgel szerezte. Ezek után pedig ezt a tevékenységet részben arra fordítja, hogy saját elképzeléseit terjessze a világ különböző részein, így hazánkban is.

” Soros tevékenysége kapcsán felidézte, hogy a 80-as években „magyar kollégistákat támogatott, illetve segített a Fidesz vidéki hálózatának felépítésében”, megjegyezve, hogy ezt nyilván megteszi máskor is.

Ez utóbbi felvetése azért érdekes, mert az ellenzéki pátok, köztük az LMP is tagadja, hogy a Soros által támogatott magyarországi szervezetek a migrációt segítő hálózatot építenek ki a vidéki településeken. Ikotity felszólalásában a kormányt is bírálta, méltatlannak ítélte, hogy „egy 90 éves aggastyánt Magyarországgal egy mérlegre állítanak,” ezt hazánk lenézésének nevezte.

A képviselő felszólalása arra utal, hogy ellentét van a pártban Soros György és a spekuláns szervezeteinek megítélésében, hiszen az LMP vezetői soha nem fogalmaztak meg kritikát Soros tevékenységével kapcsolatban, a társelnök Szél Bernadett pedig személyesen közreműködött több olyan szervezettel – így a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesülettel, illetve a Humanista Mozgalommal –, amelyek a spekulánshoz köthetők.

A zavart jelzi, hogy Ikotity kétperces felszólalását lapzártánkig nem töltötték fel az LMP videomegosztó portáljára, ahol a párt képviselőinek parlamenti beszédei elérhetők.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Tovább tart az erőszak – ismét rendőrökre támadtak az ellenzéki tüntetők
  A Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek csütörtök este Budapesten. A demonstráció több órán át békésen zajlott, de este a Budapesti Rendőr-főkapitányság már azt közölte: a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó