Karácsony: nincs kormánya az országnak
2018. február 23. 18:21

Magyarországnak nincs kormánya, a kormánynak csak alternatívája van - jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Debrecenben.

Karácsony Gergely a hajdú-bihari megyeszékhely főterén tartott utcafórumon azt mondta, "Magyarországot olyan rablóbanda irányítja, amelyik elfelejtette azt, hogy mire esküdött".

"Ha lenne Magyarországnak kormánya, akkor lenne például egészségügyi minisztere", és szándéka, valós programja az egészségügyi ellátás rendbetételére - mondta a miniszterelnök-jelölt, aki statisztikai adatokra utalva kijelentette: "Magyarországon az emberek rövidebb ideig élnek, egyszerűen azért, mert nincs olyan felelős kormány, amelynek fontos lenne a magyar emberek egészsége".

"Ha lenne Magyarországnak kormánya, akkor lenne oktatási minisztere" - folytatta Karácsony Gergely, hozzátéve: akkor "nem azt látnánk, hogyan hullanak ki az oktatásból magyar fiatalok tudás nélkül, sokszor az írás, olvasás alapvető készségének hiányában, miközben olyan világban élünk, amikor a jövő felé a legfontosabb útravaló a tudás lesz a gyerekeknek".

"Ha lenne Magyarországnak kormánya, akkor lenne, mondjuk, egy olyan szociális miniszter, akinek fontos lenne, hogy Magyarországon ne legyen szegénység", s azt is el tudná mondani, miért nem változott tíz éve a családi pótlék, ami minden gyereket egyformán támogat - mondta az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely a változtatás fontosságára hívta fel a figyelmet, megjegyezve, hogy aki változatlanságot szeretne, három dolgot tehet: szavaz a Fideszre, otthon marad vagy esélytelen jelöltre szavaz. Aki viszont változást akar, annak esélyes jelöltre kell szavaznia, ilyenek a "változás szövetségének" jelöltjei, beleértve a DK-s jelölteket, "ők is a változás hírnökei" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus arra biztatta hallgatóságát, hogy menjenek el választani és szavazzanak a változás jelöltjeire, s akkor "április 8-a nemcsak választási győzelem lesz, hanem elindítunk egy új korszakot Magyarországon".

Karácsony Gergely szerint olyan kormányzást kínálnak, amely azt hirdeti: "egy ország akkor sikeres, ha azok, akik az országban élnek, sikeresek lehetnek".

Gurmai Zita, aki az MSZP-Párbeszéd színeiben abban a debreceni választókerületben méreti meg magát, ahol Kósa Lajos a Fidesz-KDNP jelöltje, azt mondta: "Orbán Viktor rendszerét a helytartóin keresztül lehet lebontani". Ennek érdekében azt kérte híveitől, menjenek el szavazni, és a környezetükből vigyenek magukkal mindenkit, aki változást akar az országban.

 

D_ATI20180223001

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökségi tagja utcafórumon a debreceni Kossuth-szobornál 2018. február 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila
   

MTI
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Konferencia - a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van
  Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
MTI Hírfelhasználó