Karácsony: nincs kormánya az országnak
2018. február 23. 18:21

Magyarországnak nincs kormánya, a kormánynak csak alternatívája van - jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Debrecenben.

Karácsony Gergely a hajdú-bihari megyeszékhely főterén tartott utcafórumon azt mondta, "Magyarországot olyan rablóbanda irányítja, amelyik elfelejtette azt, hogy mire esküdött".

"Ha lenne Magyarországnak kormánya, akkor lenne például egészségügyi minisztere", és szándéka, valós programja az egészségügyi ellátás rendbetételére - mondta a miniszterelnök-jelölt, aki statisztikai adatokra utalva kijelentette: "Magyarországon az emberek rövidebb ideig élnek, egyszerűen azért, mert nincs olyan felelős kormány, amelynek fontos lenne a magyar emberek egészsége".

"Ha lenne Magyarországnak kormánya, akkor lenne oktatási minisztere" - folytatta Karácsony Gergely, hozzátéve: akkor "nem azt látnánk, hogyan hullanak ki az oktatásból magyar fiatalok tudás nélkül, sokszor az írás, olvasás alapvető készségének hiányában, miközben olyan világban élünk, amikor a jövő felé a legfontosabb útravaló a tudás lesz a gyerekeknek".

"Ha lenne Magyarországnak kormánya, akkor lenne, mondjuk, egy olyan szociális miniszter, akinek fontos lenne, hogy Magyarországon ne legyen szegénység", s azt is el tudná mondani, miért nem változott tíz éve a családi pótlék, ami minden gyereket egyformán támogat - mondta az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely a változtatás fontosságára hívta fel a figyelmet, megjegyezve, hogy aki változatlanságot szeretne, három dolgot tehet: szavaz a Fideszre, otthon marad vagy esélytelen jelöltre szavaz. Aki viszont változást akar, annak esélyes jelöltre kell szavaznia, ilyenek a "változás szövetségének" jelöltjei, beleértve a DK-s jelölteket, "ők is a változás hírnökei" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus arra biztatta hallgatóságát, hogy menjenek el választani és szavazzanak a változás jelöltjeire, s akkor "április 8-a nemcsak választási győzelem lesz, hanem elindítunk egy új korszakot Magyarországon".

Karácsony Gergely szerint olyan kormányzást kínálnak, amely azt hirdeti: "egy ország akkor sikeres, ha azok, akik az országban élnek, sikeresek lehetnek".

Gurmai Zita, aki az MSZP-Párbeszéd színeiben abban a debreceni választókerületben méreti meg magát, ahol Kósa Lajos a Fidesz-KDNP jelöltje, azt mondta: "Orbán Viktor rendszerét a helytartóin keresztül lehet lebontani". Ennek érdekében azt kérte híveitől, menjenek el szavazni, és a környezetükből vigyenek magukkal mindenkit, aki változást akar az országban.

 

D_ATI20180223001

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökségi tagja utcafórumon a debreceni Kossuth-szobornál 2018. február 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila
   

MTI
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó