Kudarc lett az ellenzéki diáktüntetés
2018. február 24. 09:49

A szervezők várakozásaival ellentétben legfeljebb mintegy ezren tüntettek a diákok nevében, mert Orbán Viktor nem állt ki velük vitázni.

A miniszterelnököt a Független Diákparlament hívta vitára, de a kormányfő erre nem reagált. A Deák térről a Parlament elé vonuló demonstrálók „akasszátok fel a királyokat”, „semmit rólunk, nélkülünk”, „szabad ország, szabad oktatás”, „aki ugrál, az a jövő” jelszavakat skandáltak.

A transzparenseken többek között a „Kell a CEU, kell a TASZ, Orbán Viktor korrupt f…sz”, „Orbán nem európai, de Vona sem”, a „Kifelé a papokkal az iskolákból!” feliratok voltak.

Ellenzéki politikusok is megjelentek, Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Dúró Dóra, valamint Szél Bernadett, az LMP társelnöke szintén részt vett a tüntetésen, ahol feltűnt a Soros-csapathoz tartozó Hálózat a tanszabadságért nevű szervezet táblája is.

A PestiSrácok arról tudósított, hogy a demonstráció pontos célja nem ismert, állítólag azért hívták utcára a középiskolásokat, mert Balog Zoltán emberi­erőforrás-miniszter nem válaszolt a 12 pontos követelésükre.

A portál azonban hozzátette: ez nem igaz, a tárcavezető levélben válaszolt a fiataloknak. A szervezők mozgalmat hirdettek Diák vagyok címmel, a következő tüntetést március 15-re időzítik.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Folytatódott a cirkusz
  Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. Több vidéki városban is szerveztek megmozdulást, azok már mind rendzavarás nélkül véget értek.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
MTI Hírfelhasználó