Buszokkal toboroz a Jobbik
2018. március 13. 10:54

Erős kettős mérce jellemzi a Jobbikot, amely több ízben is felemelte szavát az ellen, hogy a Fidesz úgymond szervezetten szállítja a résztvevőket az e heti békemenetre. A párt saját hírportálja, az Alfahír is cinikus hangvételben számolt be arról, hogy a fideszes önkormányzatok miként segítenek a szervezésben.

A Jobbik politikusai szintén előszeretettel vádolják a kormánypártokat azzal, hogy buszokkal szállítják híveiket a párt különböző rendezvényeire, miközben Vona Gábor pártja sem tesz másként a március 15-i rendezvényük előtt. Kistarcsán Dőringer Károly, a Jobbik helyi választókerületi kampányfőnöke az alapszervezet közösségi oldalán ajánlja fel, hogy bárkit szívesen elvisznek a párt budapesti eseményére.

„Március 15-én szervezett formában szeretnénk a budapesti rendezvényen megjelenni. Aki szeretne a választókerületünkből (Pest megye 06) csatlakozni hozzánk és egy közös, buszos, beszélgetős, ismerkedős programon részt venni, kérem, jelezzen bátran, és megkeresem” – olvasható a felhívás a Facebookon. A március 8-án kitett bejegyzésre egyébként egyetlen hozzászólás vagy azt támogató lájk sem érkezett 4 nap alatt.

De nem csak a helyi választókerületi kampányfőnökök aktivizálták magukat, hogy minél több embert verbuváljanak össze a Jobbik ünnepi rendezvényére. Maga Szabó Gábor pártigazgató is toborozza a híveket. Egy lapunk által megismert SMS szerint minden tagtársat várnak 15-én, buszokat is indítanak, elég, ha az érdeklődő jelentkezik a helyi jelöltnél és kampányfőnöknél.

Úgy tűnik tehát, hogy a Jobbik nem bízza a véletlenre, hogy szavazói, párttagjai elmennek-e az ünnepi nagygyűlésre, és mesterségesen próbálják duzzasztani a jelenlévők létszámát. Mindez persze nem csoda, emlékezetes, hogy a Jobbik legutóbbi megmozdulásán az Együtt, a Momentum, valamint az LMP szimpatizánsaival együtt sem voltak többen másfél-kétezer főnél.

A Jobbik egyébként március 15-én délután 3 órakor a Batthyány-örökmécsesnél tartja ünnepi megemlékezését. A rendezvényen beszédet mond Vona Gábor pártelnök, Volner János frakcióvezető, Z. Kárpát Dániel alelnök és Jakab Péter pártszóvivő.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Tovább tart az erőszak – ismét rendőrökre támadtak az ellenzéki tüntetők
  A Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek csütörtök este Budapesten. A demonstráció több órán át békésen zajlott, de este a Budapesti Rendőr-főkapitányság már azt közölte: a tüntetők agresszívvé váltak, ködgyertyát dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.
 • Szigorodhatnak a fegyelmi szabályok az Országgyűlésben
  Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. A házelnök úgy látja, a történtek felvetik annak igényét, hogy áttekintsék a parlamenti fegyelmi rendelkezéseket.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó